herdenking

Stille tocht voor slachtoffers 24 Oktoberplein

Spelers van voetbalclub DESTO brachten een eerbetoon aan trainer Rinke die omkwam bij de aanslag. Beeld: Jeroen Wielaert

De gemeente heeft bevestigd dat er op vrijdag 22 maart een stille tocht komt voor de slachtoffers die in de tram op het 24 Oktoberplein vielen.

De tocht begint om 19.00 uur en zal de route van de tram volgen van Utrecht Centraal tot aan de herdenkingsplek op het 24 Oktoberplein. Een van de organisatoren zegt dat ze dit willen doen voor Utrecht. “Wij willen laten blijken dat we niet uit elkaar worden geslagen. En dat we juist dichter bij elkaar komen en juist elkaar steunen in deze tijd,” vertelde organisator¬†Samantha van Dort tegen RTV Utrecht.

Op woensdag 20 maart heeft de gemeente laten weten dat de stille tocht op vrijdag door kan gaan. Zij vragen de deelnemers om rode en witte bloemen mee te nemen. Deze kunnen op de gedenkplaats worden neergelegd. Ook vraagt de gemeente aan de deelnemers om lopend, met de fiets of het openbaar vervoer naar het Jaarbeursplein te komen.

Eerder opende de gemeente al een online condoleanceregister.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *