Louis Hartlooper Complex

Sorry we missed you: film over de gevolgen van de platform economie

Gratis naar de film “Sorry we missed you”, discussie en een borrel na afloop. Dat kan dinsdag 3 december in het Louis Hartlooper Complex.

Agnes Jongerius, Euro-parlementariër van de PvdA gaat  dan met Tweede Kamerlid  Gijs van Dijk na afloop van de film  in gesprek over de problematiek die in de film Sorry we missed you aan de orde wordt gesteld.

Met Uber word je thuisgebracht en Deliveroo brengt je eten tot aan de voordeur. Als je voor 22.00 je online bestelling plaatst, is je pakketje de volgende dag in huis. Dit hebben we allemaal te danken aan mensen die werken in de platformeconomie, als ‘zelfstandige’. Maar, hoe is het leven aan de andere kant van dit systeem? De Britse regisseur Ken Loach laat in zijn nieuwste film Sorry we missed you die andere kant van de zero hours economy zien. 

Officieel is Ricky, de hoofdpersoon, eigen baas. In zijn gloednieuwe bus rijdt hij Noordoost Engeland door. Zodra hij afwijkt van de route, of te lang stilstaat, krijgt hij klachten van zijn baas. Op zijn eerste werkdag gooit een collega hem een lege fles toe; zijn nieuwe wc.. Hij heeft amper tijd om te eten, ziet zijn kinderen bijna niet meer en pusht zijn lichaam tot het uiterste om voor zijn gezin te kunnen zorgen.

Aanmelden kan via pvda@raad.utrecht.nl 

Kijk hier voor de trailer

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *