23 juli is de laatste dag

Restaurant Spekuk sluit haar deuren in de Drieharingstraat

 • Door Redactie
 • |
 • 13 april 2022
 • |
 • 2 reacties

Jitske Jongedijk

Tien jaar geleden werd Jitske Jongedijk eigenaar van fine dining restaurant De Garde in de Drieharingstraat. In 2016 gooide ze het roer volledig om. Ze wilde dichter bij haar roots blijven en zo werd Indonesisch restaurant Spekuk geboren. Nu, tien jaar na de overname, heeft Jitske de zaak verkocht. Ze voelt dat het tijd is voor een nieuwe stap. Tot en met de sluiting op zaterdag 23 juli kun je bij Spekuk genieten van rames, saté en Bintang bier.

“Spekuk gaat zeker niet helemaal verdwijnen, maar wel als restaurant en op deze plek”, vertelt Jitske. “Ik ben bezig met toekomstplannen, maar die zijn nog niet 100% rond.Het zal straks vooral wennen zijn om niet meer iedere dag in ‘de straat’ te zijn. Want één ding is zeker: ondernemen in de Drieharingstraat was in ieder geval nooit saai!”

Tien jaar in de Drieharingstraat

De restaurantstraat van Utrecht is in de afgelopen tien jaar enorm veranderd. Van meer aanloop van gasten door het verbouwde Hoog Catharijne tot de komst van grotere horecazaken met nieuwe, eigentijdse concepten. “Doordat het restaurantaanbod veranderde, ontstond het idee voor Spekuk. Terug naar mijn roots (het eten van mijn oma, met een moderne twist), en passend bij de rest van de straat. Ik ben nog steeds trots op deze beslissing en blij met het resultaat. Maar tien jaar is een mooie periode en het is hard werken in dit kleine, knusse restaurant. Dus ik kijk er naar uit om andere, nieuwe dingen te gaan doen!”

Oesterweekend en specials op zondag

Tot en met de sluiting staat er nog veel leuks op de planning, waaronder een Oesterweekend. Ook serveert Spekuk de komende tijd wisselende specials op zondag. De laatste menukaart koken ze de favoriete gerechten van het team.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Ruud Muller schreef:

  Ik was laatst bij spekuk voor even een rustpauze shoppen in Utrexht. Ik had mij voorgenomen er een keer te gaan eten. Het is een klein knus gezellig restaurantje met een zeer vriendelijke bediening. Nu ga ik maar eerder naar spekuk voordat het gaat sluiten. Ik wens spekuk veel succes met de nieuwe uitdaging. Ik ben benieuwt wat de nieuwe plannen zijn.

 • Rudy Boshuis schreef:

  4 juni hebben we lekker gegeten bij restaurant spekkoek. We komen 16 juli smiddags en savonds nog een keer eten. Is zo lekker het eten bij jullie. Jammer dat je daar niet meer zijn 23 juli helaas de deur dicht gaat. We zijn wel benieuwd wat je volgende wensen wordt. Gr. Lisa en Rudy Boshuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *