Catharina Genootschap

Project Catharina van Karin Elich tijdens stakingsdagen onderwijs

Donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 zijn er stakingsdagen uitgeroepen voor de scholen. Muziek- en dansdocenten van De Utrechtse Muziek School (DUMS) en Danscentrum Utrecht (DCU) zijn solidair met de collega’s uit het onderwijs.

Daarom hebben zij voor alle Utrechtse basisschoolleerlingen (groep 1 t/m 8) waarvan de leerkrachten staken een gratis programma rondom “Catharina” georganiseerd in samenwerking met Danscentrum Utrecht.
Het programma duurt beide dagen van 8.30 tot 15.15 uur.

Door de Utrechtse kunstenaar, organisator en oprichter van het Catharina Genootschap, Karin Elich, zal worden gedanst en verteld wie Catharina eigenlijk was en waarom Hoog Catharijne eigenlijk zo heet, of waar de naam van de Catharijnesingel vandaan komt, etc.

Karin Elich is gegrepen door Catherina. Ze was zo onder de indruk van Catharina’s moed en trouw dat ze alle sporen van Catharina vanuit de woestijn in Egypte tot in het Centrum van Utrecht heeft blootgelegd. Daarom vertelt Karin dit verhaal aan iedereen die het maar wil horen in een Catharina dans, in de Catharina Parade en het Catharina genootschap. Ze werkt voor dit project samen met DUMS en DCU.

De dag zal worden ingekleurd met het verhaal van Catharina, spelletjes, dans, muziek en natuurlijk wordt er ook weer lekker geknutseld.

Locatie: Domplein 4 – 5, Utrecht
Vooraf opgeven via administratie@dums.nl – vol = vol

Karin Elich

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *