Geuzenbond

Poster in het Zocherpark: “U mag trots zijn”

 • Door Redactie
 • |
 • 28 februari 2019
 • |
 • 2 reacties

Er hangt een opmerkelijke poster in het Zocherpark. Op de poster staat een afbeelding met Jan Pieterszoon Coen.

Verder staat er op de poster met oranje rand de tekst ‘U mag trots zijn’ in hoofdletters en daaronder een verwijzing naar de website van de Geuzenbond. Vanwaar deze aanbeveling? Op wie mogen we trots zijn? Op het park? Onze stad? De plaatselijke FC? Nee, het gaat verder, blijkt uit als we de website bezoeken. We moeten trots zijn op onze Hollandse cultuur.
Op hun site noemt de Geuzenbond zichzelf ‘een verbond van jonge Nederlanders met veel vaderlandsliefde.’ Wie de mensen van de bond precies zijn, is niet terug te vinden op de website.

Wel presenteert de bond een aantal punten. Zo willen ze onder andere  de Amerikanisering van de Nederlandse samenleving tegengaan, Nederland en Vlaanderen willen herenigen en Nederlandse steun voor Afrikaners.
Op het twitteracount van de club is te lezen dat ze op 24 februari een campagne gestart zijn met de titel ‘U mag trots zijn’. Met daarbij een filmpje met historische figuren uit Nederland. Waaronder Michiel de Ruyter. Onder het filmpje staat geschreven dat zij van mening zijn dat de geschiedenis van het Nederlandse volk onder vuur ligt. Door middel van de posters willen zij een boodschap van vaderlandsliefde en trots verspreiden.

Wie er precies achter de organisatie en de website zit, wordt niet duidelijk. Dat ze niet op de hoogte zijn van onze wetgeving is in elk geval duidelijk. Een poster mag je niet met tie wraps aan de lantaarnpaal bevestigen. “Als iemand een poster ophangt in de openbare ruimte, zoeken we contact met die persoon of organisatie met het verzoek de uiting te verwijderen of te verplaatsten naar een van de vrije plakplaatsen. We zullen de Geuzenbond ook vragen de poster te verwijderen of te verplaatsen naar een vrije plakplaats,” laat gemeentewoordvoerder Hadassa Koopmans weten. Dat zal nog niet meevallen, want op ons verzoek aan de Geuzenbond om meer informatie werd niet gereageerd. Wie echt trots is op ons land zal met plezier de poster verwijderen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • cees schreef:

  Zocher zou zich omdraaien in zijn graf. Ik haal dit morgen weg.

 • Marti schreef:

  Ik wil helemaal niet trots zijn op de Hollandse zogenoemde cultuur. Ik woon in Utrecht, Utrecht. Holland bestaat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *