berichten van het plandelfront

Deze poster is voor het grijpen

De P is van Plandelen en van Posterboys

Het aftellen is begonnen tot P-Day. Over een maand moet er een leger aan opruimhelden door Utrecht trekken om de stad schoon te vegen. (Nou ja: te grijpen). Het eerste salvo in het pr-offensief is al gesignaleerd, op ramen en deuren door heel 030.

‘Wow, eigenlijk zouden we een gratis 3D-brilletje mee moeten leveren’, was Plandelmans eerste reactie op het nieuwe affiche van ontwerper Peter Konig voor De 2de Utrechtse Plandeldag. Was het vorig jaar nog een frisgroen palet, dit keer zorgt het Utrechtse rood-wit erbij dat de groep plandelaars er nog meer uitknallen. In diverse wijken en plekken waar op zaterdag 26 augustus de strijd wordt aangebonden met zwerfafval is het affiche te bewonderen. Van rijtjeshuizen, flatportieken tot kinderboerderijen en wijkbureaus.

Wil je ook zo’n blikvanger voor het raam – of aan de muur? Dat kan en mag. Stuur een mailtje naar info@plandelen.nl en als de plandelagenda het toelaat kom ik hem persoonlijk bij je afleveren. En wie het affiche ‘in het wild’ spot (en dat mag ook de eigen voordeur) en er op Instagram of Facebook een foto met de hashtag #plandelen aan waagt en niet vergeet @plandelman te taggen, maakt kans op zo’n exclusief P-shirt. Zoals deze twee vrolijke posterboys hierboven!

En mocht je het artwork nog niet dynamisch genoeg vinden: er is nu ook een “moving poster”. Toch een beetje 3D zonder het brilletje.

PS: niet alleen de plandelposters, maar ook de afvalgrijpers zijn voor het grijpen. Wil je op De 2de Utrechtse Plandeldag met goed gereedschap aan de slag, stuur dan een mailtje naar samenschoon@utrecht.nl voor een gratis knijpstok.

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Toine Goossens schreef:

  Een mooi initiatief. Zelf in de benen komen om de leefomgeving aangenamer te maken. Ik hoop veel teams van DeNuk tegen te komen om positief aan het welzijn bij te dragen. Ik ontvang graag een 2e affiche. Een affiche dat ik hier en daar kan ophangen om achterlaters van zwerfvuil op te roepen ook een steentje bij te dragen. Uiteindelijk gaat het namelijk om hun gedrag en de vraag of zij dat willen veranderen. Poepzakjes ook her en der ophangen?

 • Roland Goetgeluk schreef:

  Ha Anton en natuurlijk 🙂 Toine

  Op Kanaleneiland doen we mee.
  Er is hier op straat veel te vinden;
  Dus hier is je bingokaart rap vol.
  Plandel en prik hier een vorkje mee.

  Leuke leestip: ‘Afval en dorre bladeren’ van García Márquez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *