gemengd wonen

Portaal zoekt huurders voor gemengd wonen in Overvecht

  • Door Redactie
  • |
  • 17 april 2019
  • |
  • 1 reactie

Flat in Overvecht ter illustratie

Portaal is gestart met het werven van nieuwe huurders voor een onlangs gerenoveerde flat aan de Bangkokdreef. Niet iedereen is geschikt voor wonen op de locatie: de corporatie is op zoek naar mensen die wat extra’s voor hun buren willen doen. 

Op de Bangkokdreef wonen volgens Portaal in verhouding veel bewoners met een laag inkomen en mensen die begeleiding en zorg krijgen. “Voor een goede leefbaarheid merken we dat een juiste mix van verschillende mensen en doelgroepen voordelen heeft. We hebben steeds meer te maken met instroom van mensen met echt lage inkomens en mensen vanuit de maatschappelijke opvang. Deze groep bewoners zijn vaak meer met hun eigen problemen bezig dan met hun woonomgeving. Door bewoners aan te trekken die willen omkijken naar hun buren en zich betrokken voelen bij hun buurt, proberen we de leefbaarheid op peil te houden”, aldus Lieselot Kerssen, adviseur leefomgeving.

Portaal heeft door nieuwe projecten als Majella wonen en Place2beU al ervaring met anders toewijzen opgedaan, en de corporatie zet nu voor het eerst in op bestaand aanbod. “Als dit experiment succesvol is, willen we het verder uitbreiden naar andere (te renoveren) complexen in Overvecht en in andere regio’s.” De corporatie zet in op bestaande buurten, omdat hier vanuit leefbaarheid een grote opgave ligt.

Deze week is begonnen met de werving van nieuwe bewoners. Woningen die beschikbaar zijn, worden verhuurd aan mensen met een middeninkomen (huurprijs tussen de € 651 en € 720). Ook zijn kleinere woningen beschikbaar met een huurprijs rond de € 600. Naast de algemene voorwaarden voor sociale huur en de specifieke inkomenseisen, wordt huurders gevraagd om een motivatie. Op basis daarvan kan een gesprek volgen en mogelijk toewijzing van een woning op de Bangkokdreef.

Portaal: “Met de nieuwe huurders houden we straks contact via onze wijkbeheerder en andere collega’s die werkzaam zijn in de wijk. Zij stimuleren de nieuwe huurders en waar nodig ondersteunen zij hen om hun rol als ‘goede buur’ zo goed mogelijk in te vullen.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *