Rotsoord

Pont de Jeux: Spelen met het idee van een brug

Er was veel draagvlak voor in de buurt en de initiatiefnemers hebben tijd, energie en passie in het plan gestoken, maar als het aan het stadsbestuur ligt zal de Rotsoordbrug er voorlopig niet komen. Op zaterdag 5 oktober laat het bewonersinitiatief op spectaculaire wijze zien welke andere verbindingen zijn ontstaan en hoe een brug kan inspireren tot spel en ontmoeting. Dan verbindt de Pont de Jeux voor een keer Rivierenwijk en Rotsoord.

De mensen achter Rotsoordbrug Ron Buiting, Richèl Lubbers en Marit Overbeek leggen het idee uit:“Een brug is tegenwoordig veel meer dan alleen een verbinding over het water. Een brug kan een symbool voor een stad zijn, kan (letterlijk) mensen bij elkaar brengen, en ongebouwde bruggen nodigen mensen uit over de toekomst na te denken, en dat is precies wat we met Rotsoordbrug willen bereiken”, zegt Marit Overbeek. Nu een fysieke brug onhaalbaar bleek, kon de droom voor een verbinding een andere vorm krijgen”. 

In de Utrechtse Beeldjutters vond het bewonersinitiatief een partner-in-crime om toch een brug te realiseren. Zij realiseren een oplichtende verbinding, geprojecteerd boven het water van de Vaartse Rijn. Waar alle buurtbewoners en ondernemers die het bewonersinitiatief de afgelopen zes jaar ondersteunden, een hoofdrol in spelen. Zo bestaat er op de avond van de 5e oktober, tijdens het Bocktober Festival, toch een Rotsoordbrug. “Een installatie die speelt met het idee van een brug. Daarom noemen we hem ook Brug der Spelen, oftewel de Pont de Jeux”, zegt Overbeek . 

Na een officieel openingswoord wordt een brugsymfonie ten gehore gebracht en zal de Pont de Jeux opdoemen boven het water. De initiatiefnemers nodigen iedereen in Utrecht van harte uit deze verbeelding te komen bekijken. De Pont de Jeux bestaat van 20 tot 23 uur. Daarna lost de brug weer op in de lucht.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *