horeca

Park Café Buiten krijgt nieuwe eigenaar en gaat flink vernieuwen

  • Door Redactie
  • |
  • 16 maart 2019
  • |
  • 1 reactie

“Het is bij Park Café Buiten een beetje een grijze muizen verhaal geworden. Allerlei uitsmijters en  kroketten op de lunchkaart en ’s avonds veel zware gerechten. Dat willen de jongeren niet. Tijd voor een frisse wind.”

Aan het woord is Elisabeth van der Graaff, samen met haar man JoostEsser (van Brasserie Zocher)  de nieuwe eigenaar van Park Café Buiten. Elizabeth is zeventien jaar bedrijfsleider van de zaak en zal daar ook na de overname de scepter zwaaien. Elisabeth:” Dick Kruijmel, de vorige eigenaar, ging met pensioen. Hij heeft geen kinderen en  bood ons de mogelijkheid om de zaak over te nemen. Park Café Buiten is nog steeds een uitstekende zaak maar wij hebben de ambitie om het culinaire niveau flink op te krikken. De klanten kunnen  rekenen op dezelfde kwaliteit als van Zocher, al blijft het wel een eetcafé. Voor een zevengangen menu hoef je niet te komen maar voor goed en modern eten wel”. Elisabeth gaat per 1 april de lunchkaart aanpakken (“Er komen veel andere gerechten maar de kroketten blijven, dat willen de mensen”) en niet veel later de dinerkaart die invloeden uit het Italië, Frankrijk, Azië en het Midden-Oosten zal hebben. Hij doet dat met hetzelfde team dat nu in de keuken staat. “We hebben een goed gesprek met de mensen van de keuken gehad. En zij zijn enthousiast over de plannen.” Esser blijft zelf gewoon in Zocher koken.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Drs. C. Nijntje schreef:

    Vroeger was dit café-restaurant van Joop Luyten. Een geweldige kok, maar ook tekstschrijver {o.a. “morgen ben ik de bruid” en ‘Zai Zai Zai’). Joop was ook hypochonder en ongelooflijk geestig. Na een bezoek aan “Parkzicht” deed alles zeer van het lachen. De keuken was zo klein en Joop was zo groot dat hij de keuken niet inging, maar de keuken ‘aantrok’. Hij paste als gegoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *