Laagdrempelig

Joost Essser stopt met restaurant Zocher en begint bistro/wijnbar Sjiek

Restaurant Zocher op het Lucas Bolwerk stopt er mee. De zaak die door velen werd gekoesterd als een van de weinige echte Franse bistro’s in de stad, leverde eigenaar Joost Esser steeds minder plezier op.  Na tien jaar werd het tijd voor een nieuwe stap.

“Nee”, zegt Esser, “dit heeft niets met de corona crisis te maken. In mijn nieuwe zaak heb ik ook te maken met de nieuwe regels. Als ondernemer wil je geld verdienen en dat lukte met Zocher niet meer. Waarom? Wij waren kennelijk niet interessant genoeg voor de bezoekers van de Schouwburg. Dat is een belangrijke doelgroep. Bij ons kwam je voor een avond eten. Dat wil je niet als je naar een voorstelling gaat. Dan ga je nadenken over de toekomst en die heet vanaf media augustus Bistro en wijnbar Sjiek.”

Esser geeft toen dat hij daarmee het wiel niet opnieuw heeft uitgevonden. Het Maastrichtse “Sjiek”  is het voorbeeld voor zijn nieuwe concept.

“Het wordt een laagdrempelige bistro met wijnbar. De basis is de rijke Franse keuken, puur en hoog op smaak. Je kan binnenkomen voor een glaasje wijn met oesters. Maar ook voor een goede entrecote en een traditionele Franse uiensoep.”

En ook weer een kippetje van het spit?

“Nee, daarvoor kan je naar mijn vrouw in het Parkcafé aan de Prins Hendriklaan.”

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *