125 jaar De Rat

Ook café De Rat heeft het moeilijk: “We zijn voor veel gasten een sociaal vangnet”

Café De Rat op de hoek Lange Smeestraat/Springweg zou dit jaar het 125-jarige bestaan vieren. Het werd vanwege corona een bescheiden feestje. Waar op een vrijdag zo’n vijftig man in de zaak zitten, zijn het er nu maximaal 13. De bruine kroeg heeft het moeilijk. Café De Rat ook. Een vergunning voor een klein terras zou veel helpen, maar die komt er vooralsnog niet. Erik Lebbing van De Rat over ondernemen in tijden van corona, de essentie van de stamkroeg en het belang van een paar stoeltjes voor de deur.

Redactie

7 reacties

Reageren
  1. Geef die man een klein terras. Moet aan de kant van de Springweg geen probleem zijn. Even meedenken gemeente!

  2. Leest u mee wethouder? Werk aan de winkel. De horeca mag overal in de binnenstad uitbreiden. Dan moet hier ook een oplossing voor zijn.

  3. Hou vol.
    Het café op de hoek is ook (en vooral) cultuur en voor velen een levensvoorwaarde.
    Een politicus of ambtenaar onder de klanten kan misschien helpen.

  4. Mooi interview. De functie van dit soort zaken kan niet genoeg benadrukt worden. Het woord verbinden wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt maar hier is verbondenheid een vanzelfsprekend onderdeel. Zoals de eigenaar zegt, de klanten zijn er voor elkaar. Helaas in deze coronatijd met weinig klanten. Maar je moet er niet aan denken dat de stamkroeg na de crisis allemaal verdwenen zijn.

  5. Prachtig café met lieve barmedewerkers/sters en zeer sfeervol, met heerlijke leuke van alles wat cafébezoekers gemeente laat dit café bestaan, geef ze een terras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *