Onze columnisten

Met Ton aan de wandel: de kat van De Rat is weer helemaal bij de les

Café De Rat is ook weer open. Op de ouderwetse manier. Stamgast Ton zag dat er gelukkig weinig is veranderd. Kat Joselien is weer helemaal bij de les en houdt de kassa van barvrouw Wilma scherp in de gaten.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

Eén reactie

Reageren
  1. De binnenstad is natuurlijk de kern van Utrecht. Maar die kern bestaat weer uit een aantal diepere – nog Utrechtser – kernen. De Rat is er – met kat – één van. Wat zit ie er prachtig bij zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *