Herstart

Ogen-Blik: Portretten van Utrechtse daklozen

Ruud Spaargaren werd gegrepen door een interview dat hij met een dakloze las. Hij zocht hem op en besloot vrijwilliger te worden bij de daklozenopvang in de Catharijnesteeg. Spaargaren, coach bij “Weerzien”, wilde portretten van deze mensen maken en dat lukte alleen als er een vertrouwensband is. Hij drong zich niet op, werkte gewoon mee en vroeg tussendoor of hij ze mocht fotograferen. Dat mocht.  Hij maakte de portretten, eerst in de Catharijnesteeg en nu bij Herstart op de Nieuwe Gracht. Zijn doel laat zich in een zin samenvatten: “Door deze mensen een gezicht te geven, hoop ik dat vooroordelen verdwijnen.”

De foto’s zijn van aanstaande zaterdag te zien in de Doopsgezinde gemeente aan de Oudegracht 270. Om 19.00 uur zal wethouder van Ooijen de expositie Ogen-Blik openen. Dichter Ruben van Gogh zal bij deze gelegenheid Ruud Spaargaren interviewen.

Spaargaren hoopt binnenkort in samenwerking met Colour Kitchen een diner voor daklozen in de stad te organiseren. “We hebben het Domplein op het oog. Mogelijk wordt deze locatie lastig in verband met vergunningen, dan gaan we ergens anders heen. Ik reken op 250 man.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *