Er worden tot in mei nog portretten gemaakt

Nog 100 dagen kans op een portret, in ‘Gekomen om te blijven’

 • Door Redactie
 • |
 • 19 februari 2022
 • |
 • 1 reactie

Nog 100 nachtjes slapen tot 2 juni en de grote viering van Utrecht 900 kan beginnen! Sinds afgelopen zomer werkt Stichting De duvel en z’n ouwe moer aan het maken van 900 portretten van 900 unieke Utrechters.

In de komende 100 dagen tot aan de viering worden nog 500 mensen geportretteerd en alle Utrechters zijn van harte uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden of mensen voor te dragen. Artistiek directeur Carolien Arnold: “We hebben al een prachtige groep Utrechters geportretteerd. Wat veel mensen niet weten, is dat we nog tot in mei nieuwe portretten maken. En het mooie is: iedere Utrechter mag meedoen, gewone en buitengewone Utrechters, geboren Utrechters en nieuwkomers, de buurvrouw en de burgemeester. Wij zorgen ervoor dat er uiteindelijk een goede afspiegeling van de stad ontstaat.” 

Op 2 juni 2021, exact een jaar vóór de start van Utrecht 900, werden de eerste drie portretten onthuld door burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Anke Klein. Inmiddels zijn er zo’n 400 portretten gemaakt, van hedendaagse Utrechters, maar ook van Utrechters uit de afgelopen 900 jaar geschiedenis. Deze en nog te maken portretten zijn te zien op de website www.gekomenomteblijven.nl maar ze zijn ook op steeds meer plekken in de stad te bewonderen. Via een QR-code op de poster kun je het verhaal van de geportretteerden beluisteren: wat heeft hen naar Utrecht gebracht? En waarom zijn ze gebleven? 

Aanmelden kan via de website www.gekomenomteblijven.nl of door te mailen naar info@gekomenomteblijven.nl 

Waarom kwamen zij naar Utrecht? Kijk hieronder.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

 • Gea Schonewille schreef:

  Ik wil ook graag meedoen met een portret “Gekomen om te blijven “. Ben hier al vanaf 1956 . Tot nu toe alles meegemaakt in Utrecht………………van lagere school………… pubertijd…………werken.
  Alles in de domstad. Wil nooit meer weg, maar lukt me niet om me op te geven ( soort oude digibeet ) , maar heb wel n boel te vertellen.

  Met vriendelijke groet,
  geaschonewille@hotmail.com
  06 203 603 63

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *