Utrechts nieuws

Nijntje museum krijgt 2 miljoen

  • Door Redactie
  • |
  • 6 februari 2019
  • |
  • 1 reactie

Kinderen spelen in het nijntje museum - Foto: Emmely van Mierlo en Corné Clemens via nijntje museum

2 miljoen voor nijntje museum

Het nijntje museum, onderdeel van het Centraal Museum, ontvangt 2 miljoen euro voor haar uitbreiding. Het bedrag komt voor de helft van de BankGiro Loterij, en voor de helft van Mercis bv. Het museum voor peuters en kleuters is erg succesvol, en vaak uitverkocht. Nijntje museum wil uitbreiden met 500 vierkante meter

Lees meer op DUIC

 

Criminaliteit in Utrecht gedaald

De algehele criminaliteit in Utrecht is gedaald in 2018, maar het aantal overvallen en straatroven in de stad is licht toegenomen. Het aantal woninginbraken nam volgens RTV Utrecht met 30 procent af ten opzichte van 2017 en ligt inmiddels 62 procent lager dan in 2011.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

 

Verdacht pakketje Amerikalaan blijkt nepexplosief

Rond half vier gisterenmiddag meldde de politie dat een verdacht pakketje was aangetroffen op de Amerikalaan in Utrecht. De omgeving werd afgezet, en de Beneluxlaan (inclusief trambaan) werd in beide richtingen afgesloten. Een klein uur later bleek dat het om een nepexplosief ging.

 

Beeld: Landschap Erfgoed Utrecht

Bijzondere archeologische vondst in Utrecht: een liefdesring

Onlangs is bij het Meldpunt Archeologie van Landschap Erfgoed Utrecht een unieke gouden liefdesring uit de middeleeuwen gemeld. Hij werd gevonden in Utrecht. Een dergelijke ring is nog niet eerder in Nederland gevonden.

Meer informatie over de ring is te vinden op de website van Landschap Erfgoed Utrecht

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Gas schreef:

    Ik moest lachen om deze kop, eerste gedachte: Waarom daalt de criminaliteit als het Nijntje museum extra geld krijgt. Gaan criminelen daar nu meer heen waardoor ze minder rottigheid uithalen? Of is dat geld over door daling van de criminaliteit. Misschien in het vervolg per item een bullet er voor, horizontale lijn ertussen? Dus geen komma en volgende item met hoofdletter, overigen staat het verder in het artikel wel duidelijk. Mvg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *