Museumkwartier

Hotel in de Lange Nieuwstraat, uitbreiding Nijntje Museum

  • Door Redactie
  • |
  • 26 juni 2019
  • |
  • 1 reactie

Er komt een Museum hotel in De Lange Nieuwstraat en het Nijntje Museum wordt uitgebreid. Dat heeft de gemeente vandaag in een startdocument vastgesteld. 

Het beschermde stadsgezicht van het gevelbeeld aan de kant van de Lange Nieuwstraat blijft behouden, terwijl het pand wordt verduurzaamd. Aan de achterzijde wordt een gebouw gesloopt. Daar komt nieuwbouw voor in de plaats; een paviljoen voor het Museumhotel en een paviljoen voor het nijntje museum.

“We willen het bouwen van nieuwe hotels of het ombouwen van panden tot hotels alleen in uitzonderlijke gevallen laten plaatsvinden”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling). “Het moet dan gaan om een monumentaal of bijzonder pand en een bijzonder concept. De opzet van het Museumhotel is daarvan een voorbeeld: dit is zo uniek, dat het iets bijzonders toevoegt aan het hotelaanbod van onze stad.” Het hotel zal 84 kamers krijgen.

Nieuwbouw nijntje museum

“Het nijntje museum wil graag uitbreiden, omdat de bezoekersaantallen stijgen,” zegt Marco Grob, zakelijk directeur van het Centraal Museum. “En ook om nieuwe ambities, zoals de realisatie van het nijntje theater en een bezoekersrestaurant goed op te kunnen vangen.”

De uitbreiding van het nijntje museum met nieuwbouw aan de achterzijde, biedt de mogelijkheid om één van de belangrijkste culturele trekkers van Utrecht verder uit te bouwen, aldus de gemeente.  De uitbreiding wordt gedragen door het Centraal Museum dat zelf de financiering hiervoor verzorgt. Eerder werd bekend dat Mercis en de BankGiro Loterij beide een miljoen euro bijdragen.

35 parkeerplaatsen weg uit de Lange Nieuwstraat

Eerder maakte de gemeente bekend dat de Lange Nieuwstraat eind dit jaar op de schop gaat. De straat krijgt fietsvriendelijker klinkers en bredere stoepen met minder obstakels voor voetgangers en rolstoelers. Hiermee moet deze route aantrekkelijker worden voor fietsers als alternatief voor de Oudegracht. Er zullen in de straat 35 parkeerplaatsen verdwijnen.

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • David schreef:

    Hotel met 84 kamers. 35 parkeerplekken weg. Daar is vast over nagedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *