Utrechts nieuws

Nieuwe aanwinst Caravaggio en petitie tegen rommelige binnenstad

Een klein gedeelte van het Kasteel Vredenburg in de Catharijnesingel - Foto: CU2030

Stukjes van kasteel Vredenburg te zien vanuit Hoog Catharijne

In de nieuwe Catharijnesingel onder Hoog Catharijne is een deel van kasteel Vredenburg weer te zien: restanten van de noordwest toren. Volgend jaar stroomt hier weer water langs, maar het deel van het kasteel is ook zonder bootje te zien. Je hoeft alleen maar door de vijver in Hoog Catharijne naar beneden te kijken.

Lees meer op CU2030

 

Caravaggio: Medusa vervangt Graflegging

Vanaf 15 januari is het schilderij Medusa van Caravaggio te zien in het Centraal Museum. Er gaat echter een ander schilderij weg uit de tentoonstelling: namelijk De Graflegging van Christus. Dit doek was bij hoge uitzondering in bruikleen gegeven door het Vaticaan. De tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa toont de schilderijen van de Utrechtse caravaggisten te midden van de andere Europese navolgers van Caravaggio. 45 van de ruim 60 bruiklenen zijn nooit eerder in Nederland te zien geweest. Zo ook drie topstukken van Caravaggio, waaronder deze Medusa.

Meer informatie over de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa

 

Men is niet gecharmeerd van nieuw busstation

Mensen vinden het nieuwe busstation aan de centrumzijde van Utrecht Centraal ‘sfeerloos, eng en koud’. Dat meldt het AD.

Bekijk de video van het AD hier

 

Petitie tegen een rommelige binnenstad

“Hou het gezellig: meer karakter en minder overlast in onze Utrechtse binnenstad”, dat is waar de Actiegroep Binnenstad 030 voor pleit. “Ondanks toezeggingen van de gemeente groeit de horeca nog steeds en neemt de overlast van lawaai en vuil toe.” De groep is een petitie gestart om deze ‘verrommeling’ tegen te gaan. Deze is inmiddels door bijna 1100 mensen ondertekend.

Ga naar de petitie

 

Ruim 103.000 mensen liepen ‘rondje door de wereld’ op de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs is volgens Jaarbeurs goed bezocht. Er kwamen 103.312 bezoekers af op het reisevenement, dat dit jaar voor het eerst vier dagen telde in plaats van vijf. De belevingsdichtheid was volgens Jaarbeurs hoger dan ooit, doordat de beurs compacter was opgezet dan in andere jaren en er veel activiteiten waren.

Lees meer op de website van Jaarbeurs

 

Getuigen gezocht van straatroof Amsterdamsestraatweg

Zondagmiddag werd een man beroofd van een verzegelde zak met geld bij een pinautomaat aan de Amsterdamsestraatweg ter hoogte van het Oppenheimplein. De politie zoekt getuigen van deze beroving.

Lees meer op de website van de politie

 

Meeste Utrechters luisteren naar Berg, Jansen en Dijk

In de provincie Utrecht wonen veel mensen die de achternaam (de) Jong, (van) Dijk en (van den, van de, van der) Berg dragen. De meest voorkomende achternamen in de stad Utrecht zijn (van den, van de, van der) Berg, Jansen en (van) Dijk. De top 3 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

Meer informatie over de Utrechtse achternamen vind je hier

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *