wijncollege

Nieuw wijnfestival naar Central Studios: proevend de nacht door

De wijn- en foodtruckfestivals schieten als paddenstoelen uit de grond. En ook deze zomer hoeven we niet om tempranillo’s en pinot grigio’s verlegen te zitten. In juli verwelkomt Utrecht een nieuw fenomeen in Central Studios: De Nacht van de Wijn. 

De Schepenbuurt en het bedrijvengebied rondom de Cartesiusweg zijn steeds vaker de gastheer voor trendy publiek. Dat komt met name door evenementen zoals het Werkspoorfestival bij De Werkspoorkathedraal, Brouwerij De Leckere, Filmcafé en Brouwerij Oproer. Nu ook met De Nacht van de Wijn in Central Studios. Maar als voordeel ten opzichte van de centraler gelegen festivals zoals TREK in het Griftpark of Lepeltje Lepeltje aan het Lepelenburg, hoeft de organisatie hier niet rond elven te stoppen. Wijnproevers kunnen tijdens De Nacht van de Wijn tot 2:00 uur naar hartelust blijven nippen.

Wijnkenners

De Nacht van de Wijn vindt plaats in de nacht van 6 juli tussen 20:00 en 2:00 in Central Studios. Het initiatief wordt georganiseerd door Milan Gennissen en Janna Rijpma Meppelink, respectievelijk eigenaar van Meisjes van de Wijn en wijnkennende journalist.

Grootste wijncollege ooit

Milan vertelt dat De Nacht van de Wijn een stapje verder gaat dan alleen een verzameling van wijn- en foodtrucks. Zo kunnen bezoekers stemmen op de populairste druif van Nederland en zal tevens het grootste wijncollege ooit (!) gegeven worden. Dit gebeurt in samenwerking met SDEN (Stichting Dranken Examens en Normering).  Milan: “We zien bij andere wijnfestivals nog wat te weinig gebeuren op het gebied van educatie. Het personeel achter de bar weet daar vaak niet genoeg te vertellen over wijnstreken of druiven. Terwijl dat juist hoort bij de ervaring. Vandaar dat we rond een uur of 23:00 uur het hele publiek een cursus over wijn zullen geven. Bezoekers krijgen dan ook een diploma. De SDEN is het enige instituut in Nederland dat is bevoegd om certificaten uit te reiken.”

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *