Chickengate

Na commotie petitie voor behoud hanen in Zuilen

Een petitie om kippen en hanen uit Zuilen te verwijderen, heeft in de groep UTRECHT! op Facebook tot behoorlijk wat commotie gezorgd. Het blijkt dat helemaal niet iedereen van de kippen en hanen afwil en er is zelfs een tegenpetitie opgezet om niet de hanen, maar mensen aan te pakken.

Eerste Petitie

Een buurtbewoner startte een petitie tegen hanen, omdat hij het zat is om 5 uur ’s ochtends wakker te worden van hanengekraai. Hij roept de gemeente op om iets te doen tegen de loslopende verwilderde zwerfhanen. De kippen en hanen zijn ooit gedumpt en hebben geen eigenaars, in principe zijn het vrije vogels. Toch vraagt de bewoner of er alsjeblieft iets gedaan kan worden aan wildlopende kippen en hanen in de wijk.

Tweede petitie

Uit de reacties online blijkt nu dat veel mensen zich helemaal niet storen aan de beesten en er ook niet wakker van liggen. Miranda (achternaam bekend bij de redactie) is zelfs een petitie begonnen voor het behoud van de dieren. Ze vertelt: “Mensen moeten gewoon stoppen met brood dumpen, dan gaan die beesten vanzelf weg bij de ingang van het park. We moeten ons gedrag aanpakken, niet dat van dieren.”

De petities zijn nog niet ingediend.

Laat uw reactie achter

Reactie

5 reacties

 • Gulten schreef:

  Ik ben het met Miranda helemaal eens woon al 15 jaar tegen het park aan je hoort ze niet eens meer. Maar als het mooi weer is zijn hun de eerste die in het park een borreltje gaan nemen dus laat die beesten lekker met rust het is de natuur en de kippen en hanen mogen ook hun vrijheid net zo als jij en ik gr

 • alie-mulder schreef:

  vind de hanen moeten ook blijven net als de kippen ,die horen er gewoon bij

 • adrie schreef:

  We nemen steeds meer ruimte in wat van de dieren is. laat die kippen en haantjes lekker daar acharelen.

 • Roland schreef:

  Heb er bijna 50 jaar gewoond….Ben er mee opgegroeid….Weetniet beter….Dus laten we nu ff niet moeilijk doen

 • Yuri Remmerde schreef:

  Ben een beetje verbaasd over deze commotie als ik eerlijk ben. Ik woon zelf in Zuilen en heb op de Amsterdamsestraatweg gewoond, waar ik meer last van dr fietsen op dr stoep en de scheurende scooters had.

  Die kippen zijn al zo lang onderdeel van de identiteit van de wijk dat ik me oprecht afvraag waarom je daar komt wonen als je dat niet relaxed vindt. Nu moeten kippen boeten voor een paar azijnzeikers. Jammer dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *