Met Ton aan de wandel: beeld van Jits Bakker op Het Ledig Erf

Een mooi beeld op Het Ledig Erf van Jits Bakker in aanloop naar de Vuelta. Ton kwam het tegen op zijn ochtendwandeling en maakte de foto.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

4 reacties

Reageren
  1. Prachtig beeld, vanmiddag langs gelopen. Leuk gesprek gehad met 2 heren: degene die het beeld plaatste en Martin Minjon. Martin heeft prachtige cycling shirts ontworpen.

  2. Fantastische aanwinst voor onze stad. Een betere plek is niet denkbaar. Een mooi monument en prachtig eerbetoon aan deze Utrechtse kunstenaar. Met een knipoog naar de Vuelta. .allez!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *