Feest in park transwijk

Line-up Bevrijdingsfestival compleet

Foto: Linde Dorenbos

Bevrijdingsfestival Utrecht bevestigt nieuwe namen en daarmee is het muziekprogramma in Park Transwijk op 5 mei compleet. Op het hoofdpodium zijn er van 12.30 uur tot 23.00 uur optredens te zien van onder andere Nielson, BENR, Tusky en Tabanka. Op het Vrijheidspodium staat Mahabe, artiesten van BOKS Cultuurhuis en dj’s van Stranded FM. 

Hoofdpodium powered by Sena Performers 

Nielson, BENR, Tusky en Tabanka worden toegevoegd aan de artiesten die op het hoofdpodium staan. Eerder maakte Bevrijdingsfestival Utrecht bekend dat MEAU, Retro deLuxe, LIONSTORM, Personal Trainer en Snelle & De Lieve Jongens Band op het hoofdpodium powered by Sena Performers staan. 

Nielson 

Nielson maakte in 2012 een vliegende met zijn ritmische, energieke en opgewekte Nederpop, maar zes jaar later is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Zijn nieuwe tracks zijn anders: akoestische klanken maken plaats voor elektronische beats. De sounds zijn volwassen en internationaal. Het resultaat is zijn nieuwe album Diamant. Op Bevrijdingsfestival Utrecht kan je het gaan zien en horen! 

BENR 

Het Utrechtse muziekduo BENR staat voor Bart en Robin, twee beste vrienden die ook nog eens samen muziek maken. Je kent ze van hun singles ‘Hier Voor Mezelf’, ‘Hart van Steen’ en ‘Beetje Gek’. Dit laatste nummer stond zelfs twee weken op nummer 1. Naast eigen muziek hertaalt BENR, in samenwerking met Qmusic, om de week een Engelstalig nummer uit de Top 40 naar

een volwaardige Nederlandse track. BENR heeft 2022 afgesloten met een grote, uitverkochte clubtour in november en december en in 2023 gaan ze hier mee door. 

Tusky 

Tusky is een energieke punkrock band die altijd klaar staat om elk podium van Europa onder te zweten en hun publiek warm te onthalen met het zwaarste, vetste, snelste en coolste materiaal sinds hun oprichting in 2016. Sindsdien hebben o.a. Noorderslag, Zwarte Cross, Paaspop, Welcome to the Village, MadNes en vele clubs hun podia moeten verstevigen. Een deel van de bandleden ken je wellicht nog van John Coffey. 

Tabanka 

De Kaapverdiaanse groep Tabanka brengt een eigen, hedendaagse interpretatie van de funaná, de populaire dansmuziek van Kaapverdië. De groep speelde met veel succes op festivals als Oerol, Down The Rabbit Hole en De Zwarte Cross. Tabanka staat garant voor een feestelijke en stomende show waarbij stilstaan geen optie is! 

Dansen bij het Vrijheidspodium 

Het grasveld bij het Vrijheidspodium verandert op 5 mei in één grote dansvloer. De hele dag en avond maken verschillende artiesten hier de beste muziek om een feestje te bouwen. Met dj’s van Stranded FM, muzikaal talent van BOKS Cultuurhuis en als afsluiter Mahabe. Met de opbrengsten van de crowdfundingsactie heeft Bevrijdingsfestival Utrecht het Vrijheidspodium 

kunnen realiseren. Wij zijn heel erg dankbaar voor de steun en warme bijdragen van alle mensen die ons met de donaties een hart onder de riem hebben gestoken. 

Stranded FM DJ’s 

Op het Vrijheidspodium staan in samenwerking met Stranded FM de dj’s: Stijn Sadee, Manic No Learn en Whistle. Stranded FM is het Utrechtse internet radiostation voor experiment en verbinding. De laatste jaren is Stranded FM ontpopt tot kweekvijver voor radiomakers en dj’s met een focus op onconventionele muziek. 

Stijn Sadee 

Stijn Sadee (DJ) heeft inmiddels een flinke stempel op het Utrechtse nachtleven gedrukt als dj, producer en promotor van de iconische Club Sauvage feesten. Met een gezonde lak aan genres draait hij een aanstekelijke en eclectische mix van rauwe disco, leftfield acid en voguing house. 

Manic No Learn 

Manic No Learn is een vrouwelijk dj-duo uit Utrecht. Met gezamenlijke passie voor harde bass, experimentele beats en manisch schreeuwende vrouwenstemmen gooien ze al tijden hoge ogen in de lokale muziekscene. Alles wat ze doen heeft een kenmerkende explosieve energie en bewandelt de scherpste randen van popcultuur. 

Whistle 

Opgegroeid met IDM, jungle, vroege hardcore en een oceaan van polyritmes brengt Whistle het gewaagde en vrolijke in de muziek samen. Met een signatuur van hyperbewerkte breakbeats en zware subbassen bevatten zijn dansvloer-gerichte dj sets een almaar versnellende intensiteit en energie.

Mahabe 

Mahabe bestaat uit twee gelijkgestemde vrienden die momenteel in Amsterdam wonen. Ze wonen samen, ze eten samen, maar meestal draaien ze samen platen. In de loop der jaren hebben ze een behoorlijke verzameling platen opgebouwd die zich uitstrekt van techno tot electro en van house tot ghetto. Verwacht dus het onverwachte, maar weet dat wanneer ze hun platentassen inpakken voor een optreden, ze alleen maar bezig zijn met: “Wat zouden wij willen horen als we willen dansen?” 

BOKS Cultuurhuis Op 5 mei kan je kennismaken met de talenten van BOKS Cultuurhuis uit Kanaleneiland. BOKS helpt jongeren hun creatieve talenten te leren ontdekken, ontwikkelen en presenteren. Hun beste artiesten zie je op Bevrijdingsfestival Utrecht. Verwacht hiphop, urban en dj’s.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *