Na twee jaar terug in Park Transwijk

Bevrijdingsfestival Utrecht maakt eerste namen line-up 5 mei 2022 bekend

Foto: Linde Dorenbos

Na twee jaar is Bevrijdingsfestival Utrecht terug in Park Transwijk. Van 12.00 uur tot 23.00 uur zijn er optredens van ondere andere Fresku, My Baby, Karsu, Sevn Alias en WIES. Daarnaast zijn de talenten van BOKS Cultuurhuis en Songs for Freedom te zien. Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een variëteit aan programma-onderdelen rond de thema’s van 5 mei.

.Manja Kerstholt, Directeur Bevrijdingsfestival Utrecht: “We zijn blij dat we na twee jaar weer terug zijn in Park Transwijk en dat we een festival mogen organiseren met publiek. Met de partners hebben we een mooi programma gemaakt om stil te staan bij het thema Vrijheid in Verbondenheid.”

Line-up hoofdpodium

Op 5 mei staan op het hoofdpodium Fresku, My Baby, Karsu, Sevn Alias, WIES, Retro Deluxe (het beste van 80s verantwoord, 90s Now en Zer00s Heroes), Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA, Waltzburg en Muyayo Rif (i.s.m. La Vuelta Holanda).

Karsu

Een unieke mix van pop, jazz en Turkse muziek. Zangeres en pianiste Karsu heeft al op meer dan twintig landen over de hele wereld opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival.

WIES

Nederpop met een rauw randje, met ondertonen van alternatieve rock en elektronica, maar bovenal een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. Centraal staan de gedachtespinsels van zangeres en gitariste Jeanne Rouwendaal, die zowel de grote vragen stelt als de kleine dingen
benoemt die een jongvolwassene bezighouden.

My Baby

Het Amsterdamse trio MY BABY overbrugt met hun optredens de kloof tussen rock en dance. Verwacht hypnotiserende dansmuziek geïnspireerd door gospel, blues en zang en oude volksmelodieën gemixt met de rauwheid van jaren zeventig funk, Afrikaanse woestijnblues, Marokkaanse gnawa, Indiase raga en een vleugje EDM.

Sevn Alias

Deze rapper begon zijn carrière op zijn negentiende. Zijn verfrissende sound waarin hij rap mixte met Arabische invloeden was enorm bepalend voor de Nederlandse hiphop in de jaren daarna. Inmiddels zijn we zeven jaar verder en heeft hij een dochtertje Ayah, die een grote inspiratiebron is geweest voor zijn meest recente en elfde project, ‘Six Summers’.

Vrijheidspodium met Utrechts talent

Het Bevrijdingsfestival Utrecht hecht veel waarde aan de ontwikkeling van opkomend talent uit de provincie Utrecht. Op het Vrijheidspodium zijn op 5 mei de talenten te zien van Songs for Freedom. Dit is een talentenwedstrijd voor jonge muziektalenten. Op 5 mei strijden de vier finalisten live op het Vrijheidspodium om de winst. De acts die daar dit jaar kans op maken zijn: Lizet Aviva, Tapestries, LÖNA en Between the Jars. Daarnaast is er een optreden van BOKS Cultuurhuis.

Utrechtse Ambassadeurs van de Vrijheid

Naast de landelijke Ambassadeurs van de Vrijheid heeft het Bevrijdingsfestival Utrecht dit jaar ook weer lokale ambassadeurs: Bas, Chris en Domien (Man, man, man de podcast), Áslaug (artiest) en Gary Gravenbeek (Duimalot). Met onze Utrechtse Ambassadeurs verkennen we dit jaar het thema Vrijheid in Verbondenheid.

Vier de Vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd

Door samen een maaltijd te delen en bij elkaar aan tafel te schuiven op 5 mei staan we op deze dag stil bij onze vrijheid. Een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij we met elkaar in gesprek gaan over thema’s als vrijheid en onvrijheid: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op 5 mei aandacht aan kan geven. Je kan zelf een Vrijheidsmaaltijd organiseren, de Vrijheidssoep die chef Nadia Zerouali heeft bedacht maken of kopen. Met je aankoop van een blik Vrijheidssoep steun je de Voedselbank Utrecht. Meer info via: https://www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl/vrijheidsmaaltijd/

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *