Bijzondere films

LHC en Springhaver introduceren CineFest: films voor een kleiner publiek

Sinds 1 januari is het gesubsidieerde filmhuis ’t Hoogt gesloten. Veel van de films die daar werden vertoond waren weliswaar ook al in andere filmhuizen of bioscopen te zien, maar ook werden er bijzondere films vertoond voor een kleiner publiek die verder in Utrecht niet te zien waren.

Elke dag van de week worden deze films nu een of meerdere malen in Springhaver of het Louis Hartlooper Complex onder het label “CineFest” vertoond. Zo hoeft de Utrechtse filmhebber niets te missen en zijn alle films die in Nederland worden uitgebracht in Utrecht te zien.

In CineFest draaien films die net iets experimenteler of grensverleggender zijn dan het reguliere programma. Deze titels hebben vaak hoge ogen gegooid op verschillende internationale filmfestivals of zijn zelfs in de prijzen gevallen. In januari zijn bijvoorbeeld te zien in CineFest: het Franse drama Nos Batailles van Guillaume Senez en de documentaire Kabul, City in the Wind van de Afghaanse regisseur Aboozar Amini. Voor februari staan onder andere op het programma: het Oekraïense Donbass (Sergei Loznitsa), het Frans-Belgische Continuer (Joachim Lafosse) en het Nederlandse Bloody Marie ( Guido van Driel en Lennert Hillege).

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *