Borrel na afloop

Lekenpredikers in de Nicolaikerk: stafrechtadvocaat Willem Jan Ausma doet de aftrap

Willem Jan Ausma

Elke derde zondag van de maand is er in de Nicolaikerk de’ Preek van een leek’. Niet-christenen en andere niet-theologisch opgeleiden zullen een preek geven over hun visie op de zin van het bestaan, God en/of de betekenis (of nonsense) van het leven.

Willem Jan Ausma, strafrechtadvocaat, zal komende zondag de eerste Preek van een Leek houden. Op het zonnige terras van Het Gegeven Paard wil hij een tipje van de sluier oplichten: “Wij hebben allemaal een oordeel over misdadigers. Maar Jezus zegt: ‘Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.” Zegt hij geheimzinnig. Meer wil hij er nog niet over kwijt, behalve dat hij vroeger graag dominee wilde worden, maar het gymnasium was te ver. “Nu heb ik een ander togaberoep.” De strafrechtadvocaat zal zelf de muziek verzorgen, vier prachtige zangeressen in dito jurken zullen zijn kerkdienst opluisteren.

De liturgie is protestants, maar wordt geïnterpreteerd zoals de lekenprediker dat wil. In die liturgie zitten ook gebeden, maar een lekenprediker kan dit bijvoorbeeld omvormen naar ‘intenties’. Ook de muziek kan hij of zij invullen hoe hij dat wil. Behalve Willem Jan Ausma zullen in 19 juni cabaretier Jan Beuving en 17 juli verhalend journalist Marieke van Willigen de kansel betreden. In augustus is er een zomerstop van een maand.

15 mei 2022 17:00 uur, Preek van een Leek. Daarna borrel in de kerk, voor wie wil. Nicolaikerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht.

Meer weten over Willem Jan Ausma? Lees hier het interview dat De Nuk vorig jaar met hem had.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *