RIP

Legendarische portier Fred Prang overleden

 • Door Redactie
 • |
 • 1 april 2020
 • |
 • 5 reacties

Fred Prang is dood. Dat laat het Utrechtsche Studenten Corps vandaag weten. Fred was als portier van de Woolloomoolloo een legende in het Utrechtse uitgaansleven. Veel bezoekers aan de discotheek op het Janskerkhof hebben warme herinneringen aan de strenge maar rechtvaardige Prang. In 2017 ging hij met pensioen. Fred Prang werd in 2004 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Hij werd 66 jaar.

Quote heeft op haar site een mooi portret van Fred Prang geplaatst. Dat is hier te lezen.

 

Wouter de Heus 

@heuswaar

Onnavolgbaar Utrechts icoon is niet meer. Fred Prang, de portier van de Woo. Zorgzaam, lief en relaxt. Heeft duizenden Utrechtse studenten opgevoed. Mijn pas 1 x afgepakt. Bleek een geintje. Kreeg de week erop met… instagram.com/p/B-cMqHqo9Tx/

Carolina
@MissCar0lina

Hoorde dat portier in ruste vd Woolloomooloo Fred Prang is overleden. Als oud-Utrechtstudente heb ik goede herinneringen aan deze held. Denk dat er weinig ‘onbekende’ Nederlanders zijn die bij ‘n zo groot publiek zó geliefd waren als hij

Rust zacht Fred, je was de beste.

Erwin Willemse
@ErwinWillemse

Utrecht is een #prachtkerel kwijt. In mijn studententijd was ik vaste bezoeker van de Woo. Het leukste aan die avonden waren de lange, geanimeerde gesprekken met Fred bij aankomst en bij vertrek – vaak tot ver na de officiele sluitingstijd. #rustwel, mooi mens! #fredprang

Lukas van Fessem
@vanfessem

Vandaag is Fred Prang, uitsmijter van de Woolloomooloo, overleden. Misschien ken je hem als je in de jaren ’70, ’80, ’90, ’00 of ’10 hebt gestudeerd. Petrus heeft er een geduchte concurrent bij gekregen
Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

5 reacties

 • ronald schreef:

  Veel plezier gehad met Fred
  Kwam hem vroeger al tegen als portier bij de Trechter, met zijn hanekam
  Was een top gozer

 • Ed van Dijk schreef:

  Ging vandaag een hijsklus opnemen bij Veritas, had mijn auto pal voor de steeg van de Woolloomooloo geparkeerd en foto gemaakt van de ingang uit nostalgie want daar liggen heel veel jaren van ons uitgaansleven.
  Kom je thuis en zie je dit schokkende bericht, hoe bizar.
  Fred heeft mij ooit gered in een gevecht wat losbrak tussen hem en geweigerde gasten toen hij portier was in de Drinkwinkel de Tregter door mij onder de grote ronde tafel te duwen.
  Later in ‘77 de liefde van mijn leven ontmoet in de Woo waar ik nog steeds mee geniet van het leven.
  Altijd met Fred een goeie band gehouden, even een praatje bij de deur, recht door zee, stond altijd voor iedereen klaar.
  Familie Prang gecondoleerd namens Emie en mij, we zullen hem missen.

 • Ton schreef:

  Was een gouden gozer. Het scheelde wel als je hem bij vertrek een gulden in zijn hand stopte.

 • Gerard van Vliet schreef:

  .. In begin jaren ‘80 jarenlang naar de Woo gegaan en de Woo dat was Fred Prang.. Ook Cor stond wel aan de deur, maar met Fred was er een echte band.. Hij kende je, vergat je niet ook als je een tijdje niet was geweest, glimlachte me tegemoet aan de deur en was zelfs lichtelijk verontwaardigd toen ik een keer mijn pasje zocht in portemonnee..: dat niet nodig, hij kende me.. Als het bij de ingang wat rustiger zag ik hem in die beperkte ruimte bij de deur soms wel vechtsportoefeningen doen.., hij was heerlijk open en informeel.. Had de indruk dat hij ook de mensen aan de deur vrijwel feilloos kon inschatten.. Hij werkte als portier maar betoonde zich naar mij als een echte vriend.. Denkend aan mijn studententijd moest ik later vaak aan hem denken.. en vroeg me af hoe het met hem zou zijn. Jammer dat ik die impuls niet meer heb opgevolgd en hem nog eens gezegd hoe zeer hem gewaardeerd.., ook al wist hij dat destijds ongetwijfeld.. hij voelde je namelijk feilloos aan.. Heel jammer dat hij op nog zo jonge leeftijd is heengegaan.. Fred, bedankt voor al die jaren.., je was (bent) een Gouden Kerel.. Zijn vrouw en familie heel veel sterkte gewenst..

 • Ronald schreef:

  1976 voor het eerst mee met een ouder iemand de woo in. Ik was 15 jaar .Fred stond aan de deur. In mijn meao tijd 4 keer per week naar de woo..Ik ben vanaf 1980 tot en met 1994 daarna altijd in de woo geëindigd.Altijd leuke gesprekken met Fred gehad aan de deur..Echt een man van de wereld..Goede herinneringen. Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *