Santiago de Compestella

Kristallen Film voor Camino van Martin de Vries

De Kristallen Film is door NFF-programmeur Claire van Daal aan regisseur Martin de Vries uitgereikt in Springhaver Theater, Utrecht Foto: ©Studio Elias

De documentaire Camino van regisseur Martin de Vries is bekroond met de Kristallen Film. Ruim 10.000 bezoekers hebben de documentaire bezocht over de pelgrimstocht die de regisseur te voet maakte naar het Spaanse Santiago de Compestella. Regisseur Martin de Vries heeft uit handen van NFF-programmeur Claire van Daal de award ontvangen. De film awards zijn opgezet door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds ter promotie van Nederlandse speelfilms en documentaires in de bioscoop. Camino is de tweede documentaire die dit jaar wordt bekroond met een Kristallen Film award.

De ervaren programmamaker en editor Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen. Hij loopt in 70 dagen 1600 km van Le-Puy-En-Velay in Frankrijk naar Santiago de Compostella in Spanje. Zonder vooropgezet doel filmt hij elke dag wat om zijn state of mind op te maken. Na thuiskomst blijken de opnames als stukjes van een legpuzzel in elkaar te passen.Camino is een film over twijfel, pijn en wederopstanding maar vooral over ervaren en waarnemen.

Lees hier het interview op De Nuk van Anton Damen met Martin de Vries .

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *