ProRail

Krijgt Utrecht er drie treinstations bij?

Spoorbeheerder ProRail presenteerde vandaag haar plannen voor de toekomst. Onderdeel van die plannen is het bouwen van twintig tot dertig nieuwe stations. In Utrecht zouden het er drie zijn: Lage Weide, Majella, Koningsweg.

Het prijskaartje volgens De Telegraaf: dertig miljoen euro per stuk. ProRail-topman Pier Eringa zegt tegen de krant dat het niet anders kan: “Ook moeten we frequenter snellere treinen laten rijden om niet vast te lopen in het openbaar vervoer.”

Volgens ProRail is er veel behoefte aan nieuwe stations, omdat er steeds meer woonwijken verrijzen. De Telegraaf meldt dat ProRail op deze manier de verwachte reizigersgroei van 30 à 40 procent wil opvangen. Gemeenten hebben volgens Treinreiziger.nl zelf gevraagd om een nieuw station. De twintig nieuwe stations zouden voor 2028 gerealiseerd kunnen worden.

Ook zal geld (zo’n 3,5 miljard euro) worden geïnvesteerd in het vernieuwen en comfortabeler maken van stations. ProRail ziet het station van de toekomst voor zich als multifunctionele en gelaagde hub waarin verschillende functies samen komen: reizen, overstappen, ontmoeten en verblijven. Dat laat het bedrijf weten in een vandaag gepubliceerde visie.

Pagina’s uit de visie van ProRail

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *