Utrechts Nieuws

Kraakpanden ontruimd, PvdA wil gratis openbaar vervoer voor minima

Ontruiming kraakpanden Burgemeester Reigerstraat
De politie heeft op zondagmiddag 17 maart een aantal kraakpanden aan de Burgemeester Reigerstraat ontruimd. Bij de actie zijn vijf mensen aangehouden. Zij bevonden zich op het moment van ontruiming in de panden.

Lees meer op de website van DUIC.

Gratis openbaar vervoer haalbaar volgens PvdA
De Partij van de Arbeid in de provinciale staten heeft onafhankelijk onderzoek laten doen naar gratis openbaar vervoer voor mensen met een kleine beurs. Uit het door Mobycon uitgevoerde onderzoek zou dit haalbaar zijn.  Afhankelijk van de doelgroep gaat het 1 tot 12 miljoen euro    kosten. Volgens de partij is gratis openbaar vervoer een middel voor het terugdringen van eenzaamheid en vervoersarmoede.

Lees meer op de website van het Stadsblad

Honderdduizend bezoekers Caravaggio in Centraal Museum
De tentoonstelling Caravaggio en Europa heeft 100.000 bezoekers naar het Centraal Museum gehaald. Met dit bericht kondigt het museum ook de laatste week van de tentoonstelling aan. De laatste vier dagen worden de openingstijden verruimd.

Lees meer op de website van RTV Utrecht.


Verdachte laat politie door de halve stad fietsen

Een jongen werd in zwembad Den Hommel betrapt op het stelen van spullen uit een kleedkamer. De wijkagenten fietsen met de 13-jarige jongen mee naar het huis waar hij zei te wonen. Toen de agenten in het systeem keken, bleek dat ze door de verdachte naar een verkeerd adres aan de andere kant van de stad waren geleid.

Lees meer op de website van het AD/UN.


Universiteit ontvangt 1,2 miljoen euro
De universiteit ontvangt het geld uit de erfenis van Johanna Alida van Leerzem. In de jaren ’50 van de vorige eeuw studeerde zij Geneeskunde in Utrecht. De 1,2 miljoen is het grootste bedrag dat de universiteit ooit uit een erfenis heeft ontvangen. Het geld wordt ondergebracht bij het universiteitsfonds.

Lees meer op de website van DUIC.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *