gesponsorde bijdrage

Koenraad Utrecht: Spijs & Spraakwater aan de Voorstraat 14

 • Door Redactie
 • |
 • 7 november 2019
 • |
 • 2 reacties

Vrijdag 8 november openen de deuren van Voorstraat 14 in Utrecht zich weer voor een nieuwe hotspot in de stad. Koenraad is de gastheer en wil ‘gewoon lekker eten’ meer ruimte te geven in de stad waar zoveel aanbod is van trends die gehyped worden en hypes die trends zijn. Koenraad Utrecht gaat terug naar de basis van een fijne avond buiten de deur voor een glas goede drank en/of een bord goed eten, omlijst met  gastvriendelijkheid. 

Joviale Utrechter

Stel je je Heer Koenraad voor als een joviale Utrechter die vrolijk rondstapt in 2019 en zijn gasten met plezier goede spijs & spraakwater serveert. Een combinatie van modern design in het monumentale pand met een Utrechts karakter, vormen het decor. De oprechte vriendelijkheid zonder pretentie maakt dat je je er als gast meteen op je gemak voelt. Bij Koenraad Utrecht is er oog voor kwaliteit en het team van jonge, maar ervaren horecamensen weet waar ze het over hebben. 

Lokaal & lekker

Eigenaar Koen Hendriks kiest bewust voor lokale leveranciers waar mogelijk en chefkok Robin van Groenestijn werkt met klassieke ingrediënten met een eigentijdse draai. “We gaan met Koenraard Utrecht terug naar de basis van een goede avond uit voor lekker eten met mooie wijnen en bieren”, vertelt de jonge horecaondernemer enthousiast. Op de eerste spijskaart staan dan ook mooie gerechten met Poon, Fazant of Ossentong en vegetarische gerechten met aubergine of BBQ courgettes. 

In het pand (bij veel Utrechters bekend als de gevelnaam: D’coninck van Poortugael) zijn verschillende vertrekken. Je kunt dineren bij de haard, borrelen aan de hogere bartafels, aanschuiven bij de kok en de ‘Bovenkamer’ is een afgesloten ruimte voor zakelijke bijeenkomsten of private dining. 

Reserveren mag, hoeft niet

“We werken deels met reserveringen, maar houden ook genoeg ruimte vrij om gewoon spontaan binnen te wandelen”, nodigt Koen uit. Bij Koenraad Utrecht houden ze niet zo van een hokje of stug stramien waar je als horecagast in ‘hoort te zitten’. Heb je alleen zin in twee kleinere voorgerechten? Wil je starten met een dessert? Zin in een uitgebreid diner met passende exclusieve wijnen? Of alleen een borrel met een lokaal biertje van de tap? Je bent welkom bij Koenraad. 

www.koenraadutrecht.nl 

Facebook/instagram: @koenraadutrecht

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • David schreef:

  Klinkt goed. Minder hypes en terug naar de basis. Als de keuken het waar kan maken, zit er eindelijk weer eens goed restaurant in dit mooie pand.

 • Hendrik schreef:

  Er zijn genoeg restaurants in de stad. Maar te weinig echt goede. En wat betreft gastheerschap is er ook nog genoeg te winnen. Ik wens deze ondernemers veel succes. Het klinkt allemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *