pop up wijnbar

Restaurant Koenraad wordt twee weken lang Utregs Wijnbar

Martijn en Sjors (r)

Restaurant Koenraad aan de Voorstraat gaat twee weken met vakantie maar de deuren blijven open. Vanaf 3 augustus kun je hier terecht voor Utregs Wijnbar, een pop-up wijnbar van wijnzaak Utregs Wijnhuis. Een popup bar maar ook een pilot.

De initiatiefnemers zijn Sjors te Brake (eigenaar van Utregs Wijnhuis) en Martijn Cats. De vakantie van Koenraad is een uitgelezen gelegenheid om hun wijnen in een prachtige ambiance te presenteren. Maar ook om te onderzoeken of er behoefte is aan een wijnbar met midden- en hoger segment wijnen.  “We hebben geen concrete plannen voor een vaste wijnbar”, zegt Sjors. “Maar je weet nooit wat er in de toekomst kan gebeuren. En die zin is het een pilot voor ons.”

Wat mogen we van Utregs Wijnbar verwachten?

“Wij presenteren onze leukste ontdekkingen van deze zomer”

Sjors: “Ik ben gek op mooie wijnen en ben vooral ook een groot Bourgogne liefhebber. Martijn en ik hebben een andere wijnsmaak, maar we houden beiden enorm van wijnen die net even anders zijn dan normaal. We zagen in Utrecht nog ruimte voor een nieuwe, tikkie ondeugende, wijnbar. Een plek waar je de tofste wijnen proeft van cult wijnmakers en eigenzinnige wijnboeren. Wij presenteren onze leukste ontdekkingen van deze zomer, bijzondere flessen waarmee onze gasten een beetje op avontuur kunnen gaan. Ik wil mensen inspireren om hun relatie met wijn opnieuw te ontdekken. Er valt namelijk nog zoveel te proeven.” 

“Top wijn is booming”

Martijn vult aan: “We merkten ook in de winkel dat het midden- en hogere segment het erg goed doen. We zien aan het succes van onze proeverijen en masterclasses, maar ook aan de komst van Terroir, dat er een toenemende interesse is voor excentrieke wijnmakers en bijzondere verhalen. Top wijn is booming en dat willen we deze zomer laten zien! Wat je hier krijgt, vind je niet snel ergens anders. Daarnaast vinden we het beiden ook ontzettend leuk om dit avontuur samen aan te gaan. De focus ligt in de pop-up bar echt op wijn maar wij gaan de samenwerking aan met lokale traiteurs om de gasten te kunnen voorzien van een paar klassieke Franse happen.”

Hou de site van Utregs Wijnhuis in de gaten voor de laatste informatie en openingstijden

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *