4 mei-Herdenking

Jong schrijftalent gezocht voor ontbranden herdenkingsvlam 4 mei

Foto's: Utrechts Comité 4 mei-Herdenking

Het Utrechts comité 4 mei-Herdenking is op zoek naar een kind tussen de 10 en 14 jaar dat op 4 mei de vlam wil ontsteken op het Domplein. Een schrijfwedstrijd is hiervoor in het leven geroepen: het kind met het mooiste verhaal krijgt de eer om met een fakkel de herdenkingsvlam te laten ontbranden. 

Utrecht herdenkt ieder jaar de Nederlandse oorlogsslachtoffers die waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Om acht uur wordt er twee minuten stilte gehouden, en vlak daarvoor wordt een vlam ontstoken die gedurende de herdenking naast het monument staat.

Tot vorig jaar werd een kind of een jongere gekozen uit het publiek, maar dit jaar wil het comité alle Utrechtse kinderen de kans geven om de vlam te ontsteken. Daarom worden kinderen uitgenodigd om een verhaal te schrijven. Dat verhaal moet gaan over vrede en vrijheid, en hoe we er voor kunnen zorgen dat we de komende honderd jaar in Utrecht in vrede en vrijheid kunnen blijven wonen. 

De beste verhalen komen op de website van het comité en het kind dat het allerbeste verhaal schrijft, mag de vlam aansteken op 4 mei. In de jury zitten burgemeester Jan van Zanen en twee leden van het comité.

Verhalen mogen tot tot zaterdag 20 april gestuurd worden naar secretaris@4meiutrecht.nl. Op de website van het comité staan de voorwaarden voor de wedstrijd.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *