Exploring stories

Jonathan Franzen opent ILFU 2022

Jonathan Franzen

De Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen geeft een Book Talk op de openingsdag van het International Literature Festival Utrecht (ILFU). Ook Olivia Laing, Sharon Dodua Otoo, Ayelet Gundar Goshen, Doireann Ní Ghríofa en Tash Aw zullen live in Utrecht aanwezig zijn. ILFU vindt plaats van 23 september t/m 8 oktober.

Jonathan Franzen brak in 2001 internationaal door met zijn meesterwerk De correcties, waarvoor hij de National Book Award ontving, en publiceerde daarna Vrijheid (2010) en Zuiverheid (2015). Vorig jaar gaf Franzen al een (door de coronabeperkingen) online booktalk over zijn nieuwe roman Kruispunt op ilfu.com, dit jaar zal hij er in levenden lijve zijn. De Volkskrant verkoos Kruispunt tot beste boek van 2021. Time Magazine noemt hem een ‘Great American Novelist’. Jonathan Franzen geeft een Book Talk op vrijdag 23 september. De kaartverkoop start op 1 augustus (en voor ILFU-members al op 27 juli).

Exploring Stories is een jaarlijkse festivaldag op het ILFU gewijd aan de grote thema’s van onze tijd. Fictieschrijvers gaan in gesprek met journalisten, filosofen en wetenschappers over onderwerpen als klimaat, ongelijkheid, oud en nieuw kolonialisme, feminisme en de oorlog in Oekraïne. Tot de schrijvers behoren onder meer de Britse Olivia Laing, de Maleisische schrijver Tash Aw en de voor een Europese literatuurprijs genomineerde Doireann Ní Ghríofa. Exploring Stories vindt plaats op zaterdag 1 oktober. De kaartverkoop is reeds gestart.

ILFU vindt plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022. Tijdens het festival vinden onder andere ook het NK Poetry Slam, de Utrechtse Boekenmarkt en de 39ste Nacht van de Poëzie plaats.

Meer informatie en tickets via www.ilfu.com/festival/

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *