Schrijf je eigen Ikje en word gepubliceerd

ILFU organiseert in 2024 de grote publieksmanifestatie: Ikjesmarathon

Het Ikje op de Achterpagina van NRC is al meer dan 20 jaar een instituut. Duizenden hilarische, tragische en herkenbare voorvallen van onbekende Nederlanders gevat in 120 woorden vormen de kronieken van het alledaagse leven. Reden voor ILFU (International Literature Festival Utrecht) om eenmalig een allesomvattende Ikjesmarathon te organiseren. ILFU roept iedereen op om een eigen Ikje in te sturen, in de taal die jou het beste ligt. Alle Ikjes worden vanaf 1 augustus geplaatst op een speciale site. De inzenders van de origineelste Ikjes kunnen rekenen op landelijke publicatie en maken kans op een prijs van 500 euro.

In iedereen schuilt een Ikje
Schrijf je eigen Ikje en word gepubliceerd. Een ultrakort verhaal, een grappige, ontroerende of bijzondere ervaring of observatie, meestal met een pointe of twist. Vanaf 18 juni tot 5 oktober kan iedereen één tot maximaal drie Ikjes inzenden via ilfu.com

Ook de vele (bekende) schrijvers uit binnen- en buitenland, die tijdens het ILFU-festival van 21 september tot en met 5 oktober 2024 aanwezig worden gevraagd om een Ikje te schrijven. Tijdens het openingsweekend van ILFU vindt op zondag 22 september op de Utrechtse Boekenmarkt een speciaal Ikjesmarathonprogramma plaats. De hele dag door kan er op het Vredenburgplein geluisterd worden naar voordrachten van Ikjes door Ikjes-inzenders en festivalauteurs.

Voor de deelnemers die de fijne kneepjes van het Ikjes-schrijven willen leren organiseert ILFU live en online workshops. Ook ontwikkelt ILFU  een lesbrief voor het onderwijs en zijn er samenwerkingen met maatschappelijke organisaties, waaronder Stichting Special Arts Nederland.

Publicatie, Scheurkalender en prijs
Van 1 augustus tot en met 5 oktober zijn alle Ikjes zichtbaar op ilfu.com. Je kunt je Ikjes eenvoudig delen op social media. In oktober zijn een week lang Ikjes te lezen in de hal van Station Utrecht Centraal. Een speciale ILFU-Ikjes-redactie selecteert de Ikjes die gedurende het festival gepubliceerd worden op de Achterpagina van NRC. Ook wordt er eind 2024 een unieke scheurkalender uitgegeven. Voor de tien origineelste Ikjes is er een prijs van 500 euro.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *