"Hoe meer nieuwe verhalen, hoe beter"

Jerry Goossens presenteert nieuwe roman in de Utrechtse Boekenbar

Tim van den Hoed interviewt Jerry Goossens, de burgemeester kijkt toe

Columnist Jerry Goossens presenteerde vanavond in de Utrechtse boekenbar zijn nieuwe roman Ingeborg,. Inderdaad met een komma in de titel. Een komma die de betekenis heeft van een geschiedenis die niet ten einde liep.  

Goossens is een veelschrijver, onder andere voor AD/Utrechts Nieuwsblad. Zijn werk bestaat voor het grootste deel uit non-fictie. Bij de presentatie van het boek in de Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade liet de schrijver zich over zijn andere werk ontvallen: ‘Columnpjes. 

Goossens sprak tegenover zijn interviewer Tim van den Hoed de hoop uit dat Ingeborg, veel lezers zal krijgen. Want, zegt de schrijver, iedere lezer kan met dit boek weer een eigen verhaal maken. Hoe meer nieuwe verhalen, hoe beter. 

Het eerste exemplaar reikte de schrijver uit aan burgemeester Sharon Dijksma. Schrijver en burgemeester haalden kort herinneringen op aan 11 september 2001. Die van Jerry Goossens vormden het vertrekpunt voor zijn roman. Bij de aanslag op de Twin Towers kwam zijn achternicht Ingeborg om het leven. Zij is het enige Nederlandse slachtoffer van ‘nine-eleven’. 

Burgemeester Dijksma ontvangt het eerste exemplaar

Tijdens de intieme presentatie in de Boekenbar vulde de vader van de schrijver de gebeurtenissen in New York met een gruwelijk detail aan. Jerry’s nicht Ingeborg in de tweede toren belde haar vader in Spanje dat alles goed met haar was, nadat de eerste toren door een vliegtuig doorboord was. Vader zette de televisie aan en werd zo getuige van de moord op zijn dochter. 

Jerry Goossens voert in het boek een schrijver op die is vast gelopen in zijn schrijverscarrière en zijn relatie. Een schrijver die zijn achternicht postuum uit de theorieën van complotdenkers hoopt te redden. 

Fictie en werkelijkheid lopen in Ingeborg, flink door elkaar. En aan de Westerkade beloofde Goossens de lezers van zijn boek ook … een forse dosis Utrecht. 

Gasten bij de presentatie
Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *