De bouw vindt plaats in de herfstvakantie

In de Bieb aan de Neude wordt 900 minuten gebouwd aan een stad


De Domtoren, hét symbool van Utrecht, staat in het midden van de hal van de
Centrale Bibliotheek aan de Neude en vormt het startpunt van de kartonnen stad die gezamenlijk gebouwd gaat worden. Ter ere van 900 jaar Utrecht wordt er 900 minuten lang gebouwd aan een stad in een stad. Met veel karton, creativiteit en samenwerking worden verbindingen gelegd. Jong en oud is welkom in de herfstvakantie om te komen bouwen en aanschouwen. 

Georganiseerd door Bouwsels en mogelijk gemaakt door Utrecht900, wordt de hal van de Centrale Bibliotheek omgetoverd tot bouwplaats. Bouwbakken met potloden, scharen en linialen staan klaar. Schroevend, zagend en plakkend worden platen karton omgevormd tot bouwwerken die samen een nieuwe stad worden. In deze kartonnen stad zijn de bouwwerken allen met elkaar verbonden. Direct aan elkaar, met wellicht fikse muurdoorbraken, tokkelbanen en trappen. Luchtbruggen die hoog een oversteek maken. Of gewoon een huis in een huis op een verdieping in een groots gebouw. We bouwen aan elkaar en met elkaar alsmaar door aan deze langzaam groeiende stad. 

Dit evenement duurt drie dagen lang, vijf uur per dag, om zo tot 900 minuten te komen. Dit is tijdens de herfstvakantie op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 oktober tussen 11:00-16:00. Op vrijdagmiddag om 16:30 is er een feestelijke afsluiting en krijgt de stad hopelijk officieel haar stadsrechten toegekend door de Kinderraad van Utrecht. Op zaterdagochtend valt de stad nog te bewonderen. 

Iedereen kan samen met een vriend of een zus, je ouder of grootouder, meebouwen aan deze stad.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *