Godfather van de punk

Iggy Pop komt volgend jaar naar TivoliVredenburg

Op woensdag 22 juni 2022 komt het Amerikaanse icoon Iggy Pop voor een  exclusieve Nederlandse show naar Utrecht. De 74-jarige wordt wereldwijd  gezien als ‘The Godfather of Punk’ en niet zonder reden, want bijna elke  punkband heeft ooit wel iets van Iggy Pop of zijn inmiddels tot cultband  verheven The Stooges geleend. 

Iggy Pop  heeft een indrukwekkend aantal albums op zijn naam staan. Hij isde oprichter van de legendarische band The Stooges,  was hij de boezemvriend van David Bowie en scoorde hij de vorige eeuw hits met  Lust For Life en The Passenger. De laatste jaren doet Pop alleen nog maar waar hij  zin in heeft. Zo nam hij de laatste jaren muziek op met de elektronische acts Danger  Mouse en Oneohtrix Point en bracht in 2016 een spannende rockplaat (Post Pop  Depression) uit met Queens Of The Stone Age’s Josh Homme. Op zijn jongste  album laveert de eigenzinnige Iggy tussen rokerige jazz, pop-noir en elementaire  rock.  

De online ticketverkoop voor het exclusieve  Nederlandse concert van Iggy Pop start aanstaande vrijdag 18 juni om 10:00 uur.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *