Partnerbijdrage

Horloge verkopen? Hier moet je aan denken

Heb je een mooi horloge liggen waar je niets meer mee doet? Dan kun je eraan denken om het te verkopen. Horloges kunnen namelijk een flink geldbedrag opleveren. Heb je alleen geen idee hoe je het verkopen aan moet pakken? Geen nood, in dit artikel zullen wij alles benoemen waar je aan moet denken bij het verkopen van je horloge, zodat jij binnenkort een mooi geldbedrag op je rekening hebt staan.

Check of alles nog werkt

Een horloge dat nog helemaal naar behoren werkt levert meer geld op dan een horloge waarbij de tijd stilstaat of een wijzer kapot is. Check dus van tevoren altijd of alles nog werkt. Dingen zoals een batterij die leeg is zijn makkelijk zelf te fiksen. Voor andere dingen, zoals een kapotte wijzerplaat, kun je het beste naar een horlogemaker gaan. Dit kost je waarschijnlijk wel geld, maar een horloge dat tiptop in orde is levert nog steeds een stuk meer op dan een kapot horloge. Het reparatiebedrag heb je daarmee waarschijnlijk zo terugverdiend.

Materiaal

Ten tweede kun je letten op het materiaal waar het horloge van is gemaakt. Bestaat het uit gouden of zilveren delen, maar ben je er niet zeker van dat dit echt goud of zilver is? Breng het horloge dan naar een expert om dit te checken. Vaak kun je hier ook meteen een taxatie en bod op je horloge ontvangen. Dit is in de meeste gevallen gratis en geheel vrijblijvend. Een bijkomend voordeel is dat wanneer je het horloge aan de goud experts bij bijvoorbeeld het Goudwisselkantoor verkoopt, je het geld direct uitbetaald krijgt. Dit kan zowel contant als op je rekening gestort.

Merk

Als uit de analyse van de goud expert blijkt dat jouw horloge niet van echt goud of zilver gemaakt is, dan betekent dit niet dat het horloge niets waard is. Integendeel, sommige horloges die gemaakt zijn van een simpele metaalsoort kunnen nog steeds veel meer waard zijn dan een gouden of zilveren horloge. Dit komt door het merk waarvan ze zijn. Als je in het bezit bent van een horloge van Rolex, Cartier, Breitling of een echte Patek Philippe dan mag je in je handjes knijpen, want deze zijn een hoop geld waard. Om te bepalen hoeveel precies kun je het horloge laten taxeren.

Als je er na het toepassen van de tips uit dit artikel achter bent gekomen dat jouw horloge best het verkopen waard is, vergeet dan niet dat je er ook een eerlijke prijs voor dient te krijgen. Verkoop het horloge dus het liefst aan een organisatie gespecialiseerd is in waarde, zoals het taxatiebureau. Dit geldt ook als je andere gouden, zilveren of merk sieraden wilt verkopen. Online zijn er vaak veel oplichters of afdingers.

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Julia Rubingh schreef:

    Dank voor de uitgebreide informatie.
    Kunt u mij ook vertellen waar ik in Eindhoven of omgeving een taxatiebureau vind?
    Hartelijke groet,

    Julia Rubingh,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *