Henk vlogt

Het verdienmodel van beroepsactivist Johan Vollenbroek

 • Door Redactie
 • |
 • 15 september 2022
 • |
 • 9 reacties

Adviseur Johan Vollenbroek zit bij Remkes aan tafel en voert honderden processen tegen de staat. Het adviseurschap levert hem veel geld op. Is Vollenbroek een zakkenvuller? Welnee, concludeert Henk.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

9 reacties

 • Toine Goossens schreef:

  Henk, ben het volstrekt niet met je eens. Je onderschrijft met je betoog de leuze: ‘Het doel heiligt de middelen’. Dat is een kapitalistische leuze ten voeten uit. Het is een verderfelijk uitgangspunt dat de huidige samenleving verscheurt en verdeelt.

  Vergelijk Johan Vollenbroek met Marjan Minnesma en ontdek de verschillen. Beiden hebben een belangrijk proces tegen de staat gewonnen. De een voor CO² en de ander voor stikstof. Daar houdt de overeenkomst vervolgens volledig op.
  Marjan heeft Urgenda, de stichting die het proces won, opgezet met de winsten van haar eigen bedrijf Thuisbaas. Thuisbaas is een van de 1e bedrijven in Nederland die diensten en producten aanbiedt om gas en elektrabesparing te realiseren. Met innovatieve oplossingen die de CO² bedreiging verminderen. Zij maakt geen vuile handen met het adviseren van grote uitstoters om de wet te omzeilen.

  Waar de gelauwerde Johan Vollenbroek louter en alleen zijn tegenstanders ten grave wil dragen, hen wil vernietigen, zet Urgenda zich in om actief oplossingen voor burgers en bedrijven aan te dragen waarmee zij een bijdrage voor het verminderen van de dreigende klimaatcatastrofe kunnen leveren. Dat is Inclusief Denken ten voeten uit, terwijl die ander het toppunt van Exclusief Denken representeert: ‘Ik heb gelijk, dus ik vernietig u’.

  De Klimaatcrisis is een wereldwijde crisis. De stikstof crisis speelt slechts lokaal in Nederland, België en Duitsland. Johan Vollenbroek schoffeert allen die zich inzetten voor die wereldwijde klimaatcrisis door alle aandacht op een lokaal probleem te richten. Al onze inzet, aandacht en tijd dient naar CO² reductie te gaan. Iedere Euro die naar stikstof gaat kan niet aan CO² reductie worden besteed. Voor de bewoners van de meest bedreigde laag gelegen, ver weg landen, is Vollenbroek en zijn kliek een regelrechte bedreiging. Met de 25 miljard Euro en hoeveel meer zal er nog volgen, kunnen vele levens in die landen ver weg van ons gered worden. Dat heeft prioriteit.

 • Leon Olsthoorn schreef:

  Sarcasme detected.

 • Rob Huibers schreef:

  Wat een heftige, populistische taal gebruikt die Goossens.
  En wat een warrige redeneringen. Zoals bijvoorbeeld Minnesma prijzen voor ‘Inclusief Denken’ (sic), en in hetzelfde stukje tekst regelrechte haat tegen Johan Vollenbroek preken.
  Hier zie je hoe de taal van ultra-rechts normaal en gemeengoed wordt. Het gebeurt voor je ogen.
  ‘Ik heb gelijk, dus ik vernietig u’.
  ‘Waar de gelauwerde Johan Vollenbroek louter en alleen zijn tegenstanders ten grave wil dragen, hen wil vernietigen.’
  Voor de duidelijk: hier is niet Vollenbroek aan het woord, maar Toine Goossens. Die er eerder begrip voor toonde dat ambulancepersoneel tijdens hun werk op straat door omstanders wordt mishandeld.
  Nog zo een: ‘Vollenbroek en zijn kliek’.

 • Sido schreef:

  Briljant

 • JJ. van. Soest schreef:

  Is de mening van de milieu organisatie
  zo breed gedragen als zij zelf veronderstel len, ik heb mijn twijfels. Wel zaaien zij
  tweedeling

 • Bert Bohle schreef:

  Volgens de activisten zal door het opnemen van ammoniak in de bodum de eutrofie van de bodem toenemenn met als gevolg het afnemen van de biodiversiteit
  Als ik de engelse side van wikipedia open en mij richt op succession vegatation en klimax vegatation lees ik daaruit, dat toename van bodum eutrofie de diversiteit vergroot.
  Staatsbosbeheer haalt omgevallen bomen niet meer weg, maar laat ze liggen. Het vergaan ter plaatse verhoogt, zo beweert men, de eutrofie van de bodum met als gevolg toenemende biodiversiteit.

 • Ben ten Hag schreef:

  Bijzonder jammer in al deze discussies is dat er weinig oplossingsgericht wordt gedacht. We zijn nu eenmaal met heel veel mensen op deze wereld en er zijn enorme welvaarts verschillen zowel nationaal als wereldwijd. Er zullen compromissen moeten worden gesloten. Laten we in oplossingen denken en niet in het eigen gelijk.

 • piet snot schreef:

  johan opzouten je verdient hier aan. eigenbelang is je grootste drijfveer.bij je vorige werkgever stond je altijd alleen bij de koffie automaat, toen begon je deze onzin.

 • Henk schreef:

  Wat zijn de feiten?
  Wat is de jaaromzet van MOb,
  Hoe ziet hun balans er uit?
  Hoeveel is het jaarinkomen van Vollenbroek.

  Als hij een zakkenvuller is, komt er geen antwoord op deze vragen
  Als hij de idealist is, die hij beweert te zijn, staat het het antwoord morgen op zijn site.

  Zo niet, weten we genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *