Henk vlogt

Het verdienmodel van beroepsactivist Johan Vollenbroek

Adviseur Johan Vollenbroek zit bij Remkes aan tafel en voert honderden processen tegen de staat. Het adviseurschap levert hem veel geld op. Is Vollenbroek een zakkenvuller? Welnee, concludeert Henk.

Redactie

3 reacties

Reageren
 1. Henk, ben het volstrekt niet met je eens. Je onderschrijft met je betoog de leuze: ‘Het doel heiligt de middelen’. Dat is een kapitalistische leuze ten voeten uit. Het is een verderfelijk uitgangspunt dat de huidige samenleving verscheurt en verdeelt.

  Vergelijk Johan Vollenbroek met Marjan Minnesma en ontdek de verschillen. Beiden hebben een belangrijk proces tegen de staat gewonnen. De een voor CO² en de ander voor stikstof. Daar houdt de overeenkomst vervolgens volledig op.
  Marjan heeft Urgenda, de stichting die het proces won, opgezet met de winsten van haar eigen bedrijf Thuisbaas. Thuisbaas is een van de 1e bedrijven in Nederland die diensten en producten aanbiedt om gas en elektrabesparing te realiseren. Met innovatieve oplossingen die de CO² bedreiging verminderen. Zij maakt geen vuile handen met het adviseren van grote uitstoters om de wet te omzeilen.

  Waar de gelauwerde Johan Vollenbroek louter en alleen zijn tegenstanders ten grave wil dragen, hen wil vernietigen, zet Urgenda zich in om actief oplossingen voor burgers en bedrijven aan te dragen waarmee zij een bijdrage voor het verminderen van de dreigende klimaatcatastrofe kunnen leveren. Dat is Inclusief Denken ten voeten uit, terwijl die ander het toppunt van Exclusief Denken representeert: ‘Ik heb gelijk, dus ik vernietig u’.

  De Klimaatcrisis is een wereldwijde crisis. De stikstof crisis speelt slechts lokaal in Nederland, België en Duitsland. Johan Vollenbroek schoffeert allen die zich inzetten voor die wereldwijde klimaatcrisis door alle aandacht op een lokaal probleem te richten. Al onze inzet, aandacht en tijd dient naar CO² reductie te gaan. Iedere Euro die naar stikstof gaat kan niet aan CO² reductie worden besteed. Voor de bewoners van de meest bedreigde laag gelegen, ver weg landen, is Vollenbroek en zijn kliek een regelrechte bedreiging. Met de 25 miljard Euro en hoeveel meer zal er nog volgen, kunnen vele levens in die landen ver weg van ons gered worden. Dat heeft prioriteit.

 2. Wat een heftige, populistische taal gebruikt die Goossens.
  En wat een warrige redeneringen. Zoals bijvoorbeeld Minnesma prijzen voor ‘Inclusief Denken’ (sic), en in hetzelfde stukje tekst regelrechte haat tegen Johan Vollenbroek preken.
  Hier zie je hoe de taal van ultra-rechts normaal en gemeengoed wordt. Het gebeurt voor je ogen.
  ‘Ik heb gelijk, dus ik vernietig u’.
  ‘Waar de gelauwerde Johan Vollenbroek louter en alleen zijn tegenstanders ten grave wil dragen, hen wil vernietigen.’
  Voor de duidelijk: hier is niet Vollenbroek aan het woord, maar Toine Goossens. Die er eerder begrip voor toonde dat ambulancepersoneel tijdens hun werk op straat door omstanders wordt mishandeld.
  Nog zo een: ‘Vollenbroek en zijn kliek’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *