Onze columnisten

Henk vlogt:”Ik kan nog veel van ’t Hoogt leren”

Henk legt uit hoe ´t Hoogt er in slaagt om met 4 ton subsidie zomaar 3,5 miljoen binnen te halen.

Redactie

9 reacties

Reageren
 1. Scherpe analyse. En toch laat het vervolg zich raden. Raadsleden trappen in verhaaltjes over mediawijsheid, verbinding en broedplaatsen. (Hoeveel broedplaatsen heeft een stad nodig?)Dus gaat die 3,5 miljoen naar de Machinerie. En wat doen we als blijkt dat er geen behoefte is aan dit project? Dan stoppen we niet. Nee, dan storten we weer gewoon bij. Geld zat.

 2. Behalve dat duidelijk wordt dat in het geven van niet te rechtvaardigen subsidies onze gemeenteraad geen enkele schaamte kent? Westbroek noemt Broos Schnetz die als voorzitter van Leefbaar Utrecht faliekant tegen het subsidiëren van t Hoogt was. Omdat liefhebbers van daar vertoonde films tegelijkertijd subsidieloos bediend werden in het Louis Hartlooper complex. Schnertz kantelde van opvatting omdat hij carrière via de PvdA wilde maken, zegt Westbroek. Dat klopt waarschijnlijk wel. Wat Westbroek vergeet te zeggen is dat Schnetz voor zijn radicale wisseling van standpunt royaal beloond werd; zijn zoon mocht -zonder ervaring – bedrijfsleider van café ’t Hoogt worden.

 3. Vraag me altijd af waarom Schnetz de politiek is ingegaan. Idealen of macht? Het aantal nevenfuncties na het opheffen van Leefbaar Utrecht was in elk geval fenomenaal. En de overstap naar de PvdA stuitend.

 4. Het zal er op neer komen dat de gemeente een horecagelegenheid subsidieert. Want die flauwekul van de Machinerie is niet exploitabel te maken. Dat noemen we dus concurrentievervalsing. Ben ik nou zo slim of is deze wethouder zo dom?

 5. Na Tivoli, de Helling, Ekko en de Schouwburg( wat naast culturele hotspots ook door de Gemeente gefinancierde commerciële horecagelegenheden zijn) komt er opnieuw een gesubsidieerde horecagelegenheid bij. In Central Studios werden in het verleden grote feesten georganiseerd door een privé uitbater, nu gaat de Machine dat doen met behulp van hun tonnen subsidie.

 6. Perfecte analyse. Diep triest dat ‚t Hoogt telkens weer in staat is via gekonkel, vriendjespolitiek, achterkamertjes, etc. dure subsidiecenten bijeen weet te scharrelen.
  En dan helpt een politieke windvaan als Broos Schnetz gewetenloos hieraan mee.
  Kreeg voor zijn politieke draaikonterij trouwens de stadsspeld in sept. 2016 . 🙁

 7. De ergste is niet Broos Schnetzzzzz, maar de Volkskrantjournalist die hoofd van het Volkskrant Kunstkatern is. Dat deze Wilma de Rek zich voor een fooi leent om het journalistieke schild te zijn van ’t Hoogt,en dat haar hoofdredacteur er niet mee zit. Dat is een kwalijke vermenging van kunstbelangen. Immers, hoe kan een krant nog ongekleurd oordelen over deze omstreden organisatie?

 8. Dat de Utrechtse wethouder van Cultuur, de Utrechtse gemeenteraad, De Utrechtse afdelingen van Groen Links en de PvdA er voor kiezen niet op deze kritiek te reageren toont aan dat de analyse van Westbroek haarzuiver is.

 9. Wat Rachel ( zie hierboven) blijkbaar niet beseft is dat je doodstil moet blijven zitten als je met een vlijmscherp mes geschoren wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *