Utrecht Canal Pride

Dit is er allemaal te doen tijdens de Utrecht Canal Pride

Beeld: Dqfn13/Wikimedia

Op zaterdag 1 juni vindt voor de derde keer de Utrecht Canal Pride plaats. Dit jaar is het thema ‘The Magic is You’. Naast de botenparade over de Oudegracht is er een uitgebreid programma met verschillende feesten in de stad.

De boten vertrekken om 14.00 uur van het Ledig Erf richting ROOST aan de Singel. In totaal varen er 48 boten mee. Natuurlijk heeft COC Midden Nederland een eigen boot. Ook Café Kalff en Bodytalk varen mee. Daarnaast is er een groot aantal Utrechtse organisaties met een eigen boot, waaronder de Gemeente Utrecht, TivoliVredenburg, FC Utrecht en Stichting Jonge Utrechtenaers. Er zijn ook deelnemers van buiten de stad. Zo zijn er ook boten van Roze in Blauw, Trainbow (van de NS en Prorail), het Amersfoorste Amerpride en Stichting Zwolle Pride. De volledige lijst met deelnemers is hier te vinden. Op de site van de Utrecht Canal Pride vind je meer informatie over een aantal deelnemende organisaties.

Op de website van de Utrecht Canal Pride is een overzicht te vinden van de plekken waar de boten het best te zien zijn.

Niet alleen op het water is er feest. Het Jacobskerkhof verandert onder de leiding van Rubber, het maandelijkse gayfeest van Utrecht, in een grote outdoor club. En Stichting PANN bouwt een feestje bij Cafe Kalff. Bij Roost aan de Singel, het eindpunt van de Canal Pride, staat ook een podium waar de hele dag optredens zullen plaatsvinden.

Wie aan het eind van de avond nog niet is uitgefeest kan op verschillende plekken de hele nacht doorgaan. De officiële afterparty Be Proud begint om 22.30 uur in Club Stairway, in club BASIS is de afterparty van Rubber, in TivoliVredenburg is er een Pride Night met Famke Louise en dj Joost van Bellen en buiten het centrum kun je terecht in WAS.

Het volledige programma is hier te vinden. Om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt, kun je ook de officiële app van de Utrecht Pride downloaden. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *