Uittips

Waar kan ik heen? Utrecht Canal Pride, Back and Fourth, New Scientist

Beeld: Paul2/Wikimedia

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Utrecht Canal Pride
Op zaterdag 1 juni is er weer de Utrecht Canal Pride. Om 14.00 uur varen de boten van het Ledig Erf naar het eindpunt bij ROOST aan de singel. Maar dat is niet het enige wat er te doen is. Op verschillende plekken in de stad, waaronder op het st Jacobskerkhof en bij het eindpunt zijn verschillende feestjes. De route van de boten en de waar ze het best te zien zijn, is hier te vinden.

Pride afterparty
Als je na alle feestjes op straat nog door wil, kun je terecht bij vier afterparty’s. In Stairway is de officiële afterparty met veel techno en house. In TivoliVredenburg is het de hele nacht Pride Night. Hier treden onder andere Famke Louise en dj-icoon Joost van Bellen op.

Het volledige programma en de kaartverkoop zijn hier te vinden

Back and Fourth
Op vrijdag 31 mei verandert cafe Back and Fourth in een grote dansvloer. De hele nacht kun je losgaan op de beste funk en hip hop. Een kaartje kopen is niet nodig. Je kunt gewoon naar binnen lopen. Het begint om 20.30 uur en gaat door tot 05.00 uur. Tijd genoeg om te dansen.

Meer info is te vinden op Facebook

Jonge wetenschappers presenteren onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek saai? Niet bij New Scientist. Op vrijdag 31 mei staan drie toonaangevende wetenschappers op het podium in TivoliVredenburg om te vertellen over hun onderzoek. Die onderwerpen gaan alle kanten op met primatoloog Frans de Waal, moraalfilosofe Katleen Gabriels en astrobiologe Ingeloes ten Kate. Daarnaast presenteren ook vijf talentvolle jonge wetenschappers hun onderzoek en wordt de prijs voor New Scientist Wetenschapstalent 2019 uitgereikt.

Kaarten zijn hier te koop

 

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *