De markt is gratis en geschikt voor alle leeftijden

Gratis stripfestival MUS komt naar Bibliotheek Neude

Ook De Inktpot is aanwezig bij de MUS

Stripfanaten kunnen op 21 mei 2023 hun hart ophalen tijdens de de Utrechtse MUS (Markt Unieke Stripmakers) in Bibliotheek Neude. Het gratis mini-festival brengt diverse stripmakers uit Utrecht en heel Nederland samen om hun werk te presenteren in de prachtige grote hal van de bibliotheek.

Naast de markt waar stripmakers hun eigen werk verkopen zijn er ook workshops te volgen, waaronder “Utrechtse draken uit de Inktpot” door Joshua Peeters (6+) en “Character Design” door Jan-Willem Spakman (8+). Tijdens de workshops leren kinderen en volwassenen onder andere hoe ze hun eigen karakter kunnen ontwerpen voor hun strip of animatie.

Het programma van de dag bevat ook MusTalk, waarbij een deel van de stripmakers hun verhalen, presentaties, interviews en muziek delen, gehost door Danibal. Daarnaast is er ook een stripboekleeshoek aanwezig en wordt de Gouden Mus uitgereikt, de publieksprijs voor de beste aanvlieger van de stripwereld. De Utrechtse MUS is een initiatief van de tekenaars Daan Landwehr Johan, Rob van Barneveld en Danibal.

De volgende stripmakers en collectieven zullen aanwezig zijn op de Utrechtse Stripmakersmarkt: (op alfabetische volgorde) 

Albo Helm, Argibald, Bob op ’t Land, Coco Ouwerkerk, De Inktpot, Draw Up (o.a. Berend Vonk, Jeroen Steenhouwer), Esther van de Bund, Hugo Seriese, Jan Vriends, Jan-Willem Spakman, Jeroen de Leijer, Jeroen Funke, KAF-collectief, Karida van Bochhove, Larie Cook, Maarten Wolterink, Maikel Verkoelen, Marloes de Vries, Matt Baaij, Michiel van de Pol, PsychONlogisch Onderzoek (collectief, Flo, Maaike Hartjes, Steeman), Ron Schuijt, Tobias Dahmen, Wilbert van der Steen

De Utrechtse Stripmakersmarkt is gratis en geschikt voor alle leeftijden. Het evenement vindt plaats op 21 mei 2023, van 12:00 tot 17:00 uur in de Bibliotheek Neude, in het centrum van Utrecht. Er is geen aanmelding nodig.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *