Onze columnisten

Fundataal: West-Germany ist supergeil!

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

West-Germany ist supergeil!

West-Germany is een verzamelnaam voor keramiek dat grofweg tussen 1950 en 1990 op de markt kwam. Verschillende fabrieken (bijna 200!) uit Oost Duitsland produceerden in die tijd vazen, elk met hun eigen karakter. Lange tijd werden ze verfoeid om hun kenmerkende sixties en seventies look, maar inmiddels lopen hele volksstammen weer warm voor de robuuste vazen van West-Germany. Want naast nasynchronisatie, braadworsten en lederhosen blijken onze oosterburen ook verdomd goede keramisten te zijn. Op deze Throwback Thursday gaan we terug naar de tijd dat de vazen van West-Germany zo’n beetje exportproduct nummer eins waren. Dat dachten de bewoners van dit huis waarschijnlijk ook…..

Els Leicher

Els Leicher (71) Na een opleiding Architectonische Vormgeving heeft zij 10 jaar op een architectenbureau gewerkt. Daarna was zij werkzaam bij de gemeente Utrecht, als projectcoördinator herhuisvesting Oosterbuurt en Oudwijk, en wijkmanager Oost en Binnenstad.

Eén reactie

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *