Onze columnisten

Fundataal: kasteel voor een prikkie?

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Kasteel voor een prikkie?

Er was eens een huis, bijna een kasteel in Brabant. En wat voor interieur. Een sprookje. Volgens de beschrijving van de makelaar ook nog eens bouwtechnisch zeer goed onderhouden. Dat het nog niet verkocht is zal wel te maken hebben met de ligging, plus de afstand tot de randstad. Er is ook nog een prachtig atelier. En een gastenverblijf. En gouden kranen.

Uniek Rijksmonument welke door de huidige eigenaren in de afgelopen 25 jaar met zorg en liefde werd gerenoveerd. Dé kans om te wonen en/of te werken op een steenworp afstand van het centrum van Tilburg én de uitvalswegen naar Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen en Amsterdam.
Deze in 1886 in opdracht van C.M.H. Hoeben-Mutsaers gebouwde villa met Eclectische elementen verkeert nagenoeg geheel in oorspronkelijke staat. Dit unieke object biedt een scala aan mogelijkheden mede dankzij het enorme perceel. De bestemming is ‘wonen’ dus beroepsmatige activiteiten als een aan huis verbonden beroep is mogelijk. Verdere bedrijfsmatige activiteiten zijn onder voorwaarden mogelijk.
Laat uzelf verrassen door de schoonheid van dit object.

Het hang,- sluitwerk (gehele woning uniform) is uitgevoerd met titanium sloten en de enorme dubbele voordeur is voorzien van een zeven punts sluiting en staalstrip. Kortom; het pand is optimaal beveiligd. De hemelwaterafvoeren zijn uitgevoerd in zink en aangesloten op het riool. Het dak tot slot werd door de jaren heen volledig vervangen, geïsoleerd en alle leitjes zijn voorzien van rvs leihaken.

Het perceel betreedt u via een prachtig (elektrisch bedienbaar) hekwerk met pilaren. Ruimte voor auto’s is er volop. Als het ware betreed u uw eigen bos met eikenbomen, beukenbomen en platanen. Privacy is gewaarborgd. De tuin is volledig omheind door een hekwerk en beschikt verder nog over een (te renoveren) gastenverblijf annex summerhouse.

 

Els Leicher

Els Leicher (71) Na een opleiding Architectonische Vormgeving heeft zij 10 jaar op een architectenbureau gewerkt. Daarna was zij werkzaam bij de gemeente Utrecht, als projectcoördinator herhuisvesting Oosterbuurt en Oudwijk, en wijkmanager Oost en Binnenstad.

Eén reactie

Reageren
  1. jammer dat er bij deze advertorial vergeten is te vermelden wat een prikkie is. Zou het voor de nuk niet beter zijn gewoon een permanente verwijzing naar funda te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *