Onze columnisten

Fundataal: “Een exclusief tafereel in de tweede binnenstad van Utrecht”

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Deze keer een selectie van nieuwbouwprojecten in Utrecht. Zou de bloemrijke taal die gebruikt wordt even mooi zijn als de nieuwbouw zelf?

LUBRO | Dare to create your own history! Dit zo kenmerkende gebouw wordt een plek om modern en comfortabel in te wonen. In de oude fabriekshal komen zes schitterende herenhuizen. Uniek. Het woord wordt te pas en te onpas gebruikt. Wat betreft Lubro is er geen twijfel. De woningen die in Lubro ontwikkeld worden zijn namelijk in elk opzicht uniek. De charme en kracht van het gebouw spreken voor zich.

(Neem wel een dikke portemonnee mee: de kosten zijn € 1.455.000 Vrij op naam, dat wel)

LEEUWEPLAATS | Kies de plek, de afwerkingen, het interieur in je eigen stijl. Je verdient het. Leeuweplaats is de plek waar de oude en nieuwe stad elkaar raken. Het laatste Utrechtse hofje, net over het Amsterdam-Rijnkanaal. Je ziet de Dom uit je slaapkamerraam.

(Gelegen tussen Amsterdam Rijnkanaal en de A2)

DE PARKWACHTER: Vol pracht en als een wachter wordt er toezicht gehouden over de jonge bomen en de tjilpende vogels in Park Leeuwensteyn. Vanuit De Parkwachter schittert het water van een knusse baai u tegemoet. Een exclusief tafereel in de tweede binnenstad van Utrecht.

(Ondanks deze ronkende tekst schoot het niet zo op met de verkoop van dit nieuwbouwproject. De tekst in de nieuwe folder is iets realistischer en de bouw is inmiddels gestart.)

WISSELSPOOR: Op Wisselspoor werden treinen van onverwoestbare kwaliteit gebouwd. Iconen van Utrechtse bedrijvigheid. Op Wisselspoor wordt dit stoere stukkie stadsgeschiedenis goed bewaard. Industriële hallen blijven staan waar ze staan. En met name voor de patiowoningen zie je de stukken spoor, bielzen, wissels en stootblokken terug in de straat. Gewoon voor de deur. Hoe tof is dat! De patiowoningen hebben een zee van ruimte in de woning. Met zo’n woonoppervlakte moet je toch wel een plek voor al je spullen kunnen vinden.
(Hier woon je “in de oksel” van de spoorlijn Utrecht-Amsterdam en Utrecht-Amersfoort)

NIEUWBOUW RIJNVLIET: Westelijk van Utrecht ligt een unieke wijk waar je perfect kunt wonen, werken, ondernemen en recreëren. Dichtbij de stad wonen in een ruime woning in een groene en waterrijke omgeving. Je vindt in Rijnvliet, hét Nieuwe Tuindorp, eigenlijk alles wat je nodig hebt.

(Strijkviertel, tussen de A2 en de A12, hét nieuwe Tuindorp?)

Els Leicher

Els Leicher (71) Na een opleiding Architectonische Vormgeving heeft zij 10 jaar op een architectenbureau gewerkt. Daarna was zij werkzaam bij de gemeente Utrecht, als projectcoördinator herhuisvesting Oosterbuurt en Oudwijk, en wijkmanager Oost en Binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *