Onze columnisten

Fundataal: een buitengewoon volmaakt huis

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Ik dacht altijd dat de woning Trans 13 in Utrecht een unicum was. https://www.funda.nl/koop/utrecht/huis-87391085-trans-13/  Maar er is in Loenen aan de Vecht een “stijlconcurrent”.

 

Buitengewoon volmaakt
Omgeven door de landerijen rondom het pittoreske Loenen aan de Vecht vinden we deze VRIJSTAANDE VILLA met GARAGE en ATELIER-BIJGEBOUW met tuin op het ZUIDEN en 3.695 m² eigen grond. Absoluut een huis uit de buitencategorie, dit komen wij weinig tegen. Werkelijk buitengewoon als we kijken naar de uitstraling en de uitzonderlijke sfeer, zowel binnen als buiten. En dan het perceel, de ruimte in en om het huis, in combinatie met de hoogwaardige afwerking en de uitstekende staat van onderhoud, maken dit huis in onze ogen volmaakt.

Deze voormalige pastorie is recent volledig en in alle glorie gerenoveerd met behoud van stijlkenmerken, enkel gebruikmakend van hoogwaardige en luxe materialen. Het huis voldoet weer helemaal aan de eisen van deze tijd qua techniek en uitrusting. De combinatie van historie, mooie materialen, uitgebalanceerde kleuren en luxe maken het tot een heerlijk huis.

We staan voor het smeedijzeren hek en kijken langs de groene hagen, over het klinkerpad, naar de imposante, witte gevel van het huis. We zien de fraai gepleisterde gevel met muurankers, de lichtgrijze borstwering, de donker groene luiken en de ramen met roedeverdeling. Wat gelijk opvalt is de prachtige, met hout omlijste, voordeur met aan de linkerzijde de sierlijke buitenlamp, wat een entree.

Het is prettig binnenkomen in de indrukwekkende lange gang met doorkijk naar de achtertuin. Aan de linkerzijde vinden we de hal met het gastentoilet, de garderobe en de trapopgang naar de verdieping. We lopen verder, door de twee hoge deuren, de prachtige woonkamer en suite binnen. Op de vloer in de voorkamer mooi massief parket, gepleisterde wanden, hoge plinten en een mooi hoog plafond. De zitkamer aan de tuinzijde is licht, ademt sfeer en heeft een karakteristieke open haard met antieke schouw.
Aan de voorzijde van het huis vinden we de woonkeuken, wat een fijne plek is dit. Een heerlijke ruimte om uitgebreid te koken, te eten en vooral samen te genieten. Markant is de grote stenen schouw met open haard en daartegenover de lange tafel met zithoek.

Via de prachtige houten trap lopen we naar boven en vanaf de overloop hebben we toegang tot de verschillende vertrekken. Er zijn op deze verdieping vijf slaapkamers en er zijn drie badkamers.

De achtertuin is gesitueerd op het zuiden en is onder architectuur aangelegd. Een prachtig gazon, heerlijk terrassen, heesters, volwassen bomen en uiteraard de Italiaans aandoende Cipressenlaan. Het is genieten op het terras met aan de rechterzijde het aangebouwd prieel met koperen dak.

Kortom een heerlijk, sfeervol, uniek, karakteristiek en ruim huis in topconditie; buitengewoon volmaakt.

 

Auteur Els Leicher
Auteur

Els Leicher

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *