Anton Damen tipt

Filmtip: De LEGO Film 2

Lucy en Emmet maken hun LEGO-comeback

De eerste LEGO Movie was een postmodern hoogstandje met diverse sterkte staaltjes intertekstualiteit.

Zo kún je een recensie van De Lego® Film 2 beginnen.

Om vervolgens te vertellen dat wat op papier wellicht een cynische commercial van speelfilmlengte was, in werkelijkheid een even hilarische als oprechte ode bleek aan het spelvermogen van jong en oud. En dat de kapitalistische principes voorspellen dat na één meesterlijke en één niet zo meesterlijke spin-off (respectievelijk De LEGO Batman Movie en De LEGO Ninjago Movie) een echt vervolg even onvermijdelijk was als Kerstmis en een nieuwe FIFA. Met een verhaal dat dankzij een snufje quantum mechanica aan de warrige kant is (met een DUPLO-invasie uit het buitenaardse ‘zustar-stelsel’ dat de Lego-wereld uit het origineel reduceerde tot een Mad Max-achtige woestenij), maar dat compenseert middels een overvloed aan meta-grappen.

Maar je kunt het natuurlijk ook aan de doelgroep zelf over laten: de ervaringsdeskundigen die pa, ma of opa en oma meeslepen naar dit kleurrijke avontuur. Bij deze.

Eef (6): De film ging over Emmet.
Roef (7): En Lucy. Aan het eind van de eerste zei ze dat ze Lucy was in plaats van Wildstyle, en bij de tweede film die we nu hebben gekeken zei ze dat ze haar haar zwart had gekrijt omdat ze er cool uit wou zien.
Eef: En Batman en Rex zaten ook in de film. Rex was slécht.
Roef: Maar waarom kwam Rex uit het verleden en ging hij terug naar het verleden. Waarvoor was dat? Hoe kan hij weten dat de koningin en Batman zouden gaan trouwen? Ik vind het soms raar, want de toekomst is supermoeilijk.
Eef: Het leukste was de muziek. Vooral het liedje van de koningin waarmee ze werden gehersenspoeld. En dat het sterretje een regenboog uitkotste. En Ultrakitty.
Roef: Ultrakitty was heel cool als ze boos werd. Dan werd ze een monstertijger. Het leukste waren de hartjes. Die zag ik al in het voorstukje. Ze ontploffen van BOEM! Grappig!
Eef: Ik geef de film honderd duimen omhoog.
Roef: Ik geef anderhalve duim. De eerste LEGO-film was spannender, hier zaten te veel liedjes in.
Eef: Ik wil hem nog honderd keer meer zien.

Vertoningen in Utrecht: Kinepolis Jaarbeurs, City, Pathé Rembrandt & Leidsche Rijn

Auteur Anton Damen
Auteur

Anton Damen

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *