Een nieuw avontuur

Fermin verkoopt zijn tapasrestaurent Ele en begint een hotel in Brazilië

 • Door Redactie
 • |
 • 21 juli 2020
 • |
 • 8 reacties

13 jaar had Fermin Miranda Caceres zijn tapasrestaurant Ele aan de Oudegracht. Als flamboyant gastheer/gitarist/zanger was hij een begrip in de stad. En nu heeft hij de zaak verkocht. Fermin is moe maar opgelucht.

“Ik ben heel bij dat ik Ele heb kunnen verkopen. Het was een fijne zaak maar als ondernemer kon ik het nauwelijks meer volhouden. Drie jaar lang heb ik te maken gehad met werkzaamheden aan de werf die me veel inkomstem hebben gekost. Eerst hadden we de herstelwerkzaamheden aan de damwand, toen werd de trap weggehaald, vervolgens kregen we allemaal kliko’s op de werf en de laatste tijd had ik nog eens enorm last van een verwarde buurman die permanent vuilniszakken troep op de werf gooide. Ik heb dat bij de gemeente gemeld maar die treedt niet op. Voor mij is het terras in de zomer van levensbelang. Toen we ook nog te maken kregen met de coronacrisis vond ik het mooi geweest. Begin augustus is de zaak niet meer van mij en ga ik aan een nieuw avontuur beginnen.”

Dat nieuwe avontuur speelt zich af in Brazilië. Fermin heeft een stuk grond in Bombinhas en gaat daar het hotel Ele Brazil beginnen.

“Het is tweehonderd meter gelegen van strand en zee. Een prachtige plek waar mensen tot rust kunnen komen. Ik ben nu in gesprek met architecten die er een ecologisch hotel van gaan maken. Ik ga niet helemaal weg uit Nederland. Als het hier winter is, ga ik een half jaar naar Brazilië.”

“Door alle tegenwerking van de gemeente werd Ele vooral een last”

Ook Karin Elich, partner van Fermin, is opgelucht dat de kogel door de kerk is. “Door alle tegenwerking van de gemeente werd Ele vooral een last. Fermin is een heel positief mens maar als je ziet hoe de zaak buiten zijn invloed te gronde wordt gericht houdt het een keer op. Het is geweldig dat hij nu een nieuwe stap kan zetten. Of ik meega naar Brazilië? Daar vraag je me wat. Ik heb hier natuurlijk mijn dansschool en mijn readings. Dat laat ik niet allemaal los. Ik zal er vaak naar toegaan maar voorlopig alleen voor vakantie.”

Er wordt hard gewerkt om de zaak na het vertrek van Fermin door te laten gaan.

Kijk hieronder naar een kort optreden van Karin en Fermin op hun werf.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

8 reacties

 • Harie schreef:

  Leuk dat Fermin zichzelf ziet als ‘geplaagd door de gemeente/neergezet als last’ ipv door te hebben dat na zoveel klachten hij misschien gewoon niet altijd goed bezig is. Leuk die ‘frisse kijk’ op dingen.

 • Merel schreef:

  We zullen hem en zijn flamboyante optredens missen!

 • Maria mens schreef:

  Het is een stukje cultuur wat we gaan missen, en natuurlijk ook de bijzondere persoonlijkheid van termijn, te veel tegenwerking kan uiteindelijk geen mens handelen, voor die tijd kom ik eventueel met mijn dochters afscheid nemen, het ga je goed

 • Anna schreef:

  Ik kan me de beelden van terrastafels tussen hekken, hopen zand en roodwitte strepen nog zó voor de geest halen, dacht toen: wat knap dat je juist nù de stoelen een verse lik verf geeft temidden van die chaos!

  Ik begrijp ‘t heel goed, op naar nieuw avontuur- Maar wàt jammer! Zo’n bijzondre sfeer en bijzonder gastvrije man! We gaan je missen in de buurt … en ik vermoed ook velen met mij die van ver kwamen en hier n stukje thuis vonden!

 • Jacqueline schreef:

  We zullen je gaan missen als buurman, altijd vrolijk en gezellig! Wij zijn als workshop bedrijf, minder afhankelijk van ons terras, maar begrijp het enorm hoe dat voor hem is geweest! Heel mooi avontuur wat je nu aan gaat! Met jouw energie moet het goed gaan komen! Groeten Caroline en Jacqueline

 • Margie schreef:

  Ah neeeeee!
  Begrijpelijk, maar wat ontzettend jammer. Wéér n klein stukje Utrecht dat verloren gaat.
  Fermin, toch écht de Fiësta van de stad!

 • Mineke Minderhoud schreef:

  Zoooo….. wat een groot nieuws! En wat een mooi initiatief in Beazilië 🙂 Heel veel succes met deze mooie plannen. Heerlijk om naar het filmpje van Karin en Fermin te kijken!

 • Minorka Garcia schreef:

  Hola Fermin felicidades por este cambio tan maravilloso que nos permite la vida y el universo mucho éxito en Brasil recibe bendiciones de mi parte y un fuerte abrazo
  Minorka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *