Nederlandse Portretprijs

Eline Peek genomineerd voor Nederlandse portretprijs

De Utrechtse kunstschilder Eline Peek (*1970) is met haar geschilderde zelfportret genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs. Haar schilderij zal samen met negenenveertig andere portretten vanaf 1 september t/m 17 november 2019 te zien zijn in Slot Zeist. Daar ook zal op 3 november de winnaar worden bekend gemaakt.

Eline Peek is dolgelukkig met haar nominatie, haar zelfportret is er niet een van dertien in een dozijn. Het is zeer uitgesproken en voldoet zeker niet aan het ideaalbeeld van wat ‘men’ van een portret heeft. Ze schildert zichzelf met een zekere imperfectie, transparant, waardoor het imperfecte wordt versterkt. Het is haar manier van werken want ze is juist gefascineerd door de imperfecte mens. Toch heeft zij met haar portret de jury van deze prestigieuze prijs weten te beroeren. Uit niet minder dan 2150 inzendingen werden vijftig nominaties gekozen.

De jury bestaat uit niet de minsten in de kunstwereld, onder andere de kunsthistoricus en publicist Rudi Ekkhart en Jan Teeuwissen, directeur van museum Beelden aan Zee zijn hierin vertegenwoordigd.

Eline Peek is parttime docent aan de creatieve vakschool Nimeto en sinds 2005 zeer betrokken bij de activiteiten van Genootschap Kunstliefde. Haar werk is onder andere opgenomen in de collectie van het Drents Museum in Assen en in de kunstcollectie van PGGM. Belangstellenden voor haar werk kunnen op afspraak meer werk zien in haar atelier dat is gevestigd in bedrijvencentrum Hooghiemstra.

elpek@ziggo.n

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *