Het is zover

Eerste zwemmers doen een rondje singel

De singel was al rond maar het moest nog wel even officieel gevierd worden. Dat gebeurde vanochtend, vanwege Corona niet zo groots als gepland.

Buurtbewoners kregen gisteravond een schrijven van de gemeente in de bus waarin ze werden uitgenodigd voor een “handeling voor de deur.” Met het uitdrukkelijke verzoek om geen ruchtbaarheid aan de uitnodiging te geven. “Het voelt een beetje raar om u te moeten uitnodigen op deze geheimzinnige manier maar dit doen we omdat we geen evenement kunnen organiseren. Het zou zonde zijn als  de schoonheid van de singel en het unieke van het moment straks wordt overschaduwd door negatieve beeldvorming in de pers dat we ons niet aan de coronaregels houden.”

Een beetje koudwatervrees van de gemeente, want uiteraard was bij een ieder begrip voor de beperkende maatregelen. Na de feestelijke opening was de beurt aan de Utrechters. Een enkeling greep de kans waar om het eerste rondje te zwemmen. Fotograaf Michael Kooren hield zijn kleren aan en maakte deze foto. Vanaf maandag wordt het echt zwemweer.

In dit filmpje kun je zien wat er allemaal kwam kijken voor de aanleg van de singel.

Redactie

Eén reactie

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *